tiistai 28. kesäkuuta 2011

Auringonkukka-leipä

vuoka 30x 30 cm
  • 100 g juustoa paloina
  • 5 dl maustamatonta jugurttia
  • 30 g hiivaa
  • 1 rkl fariinisokeria tai siirappia
  • 1- 1/2 tl suolaa
  • 2 dl siemeniä (esim. auringonkukan-, unikon-, sesamin-, pellavan siemeniä)
  • n. 500 g hiivaleipäjauhoja
  • 3/4 dl rypsiöljyä
Pinnalle:
  • auringonkukan siemeniä 
1. Mittaa juusto kulhoon.
    Aseta aika 15 s / nopeus 5.
2. Lisää jugurtti kannuun.
    Aseta aika 1 min / 37 astetta / nopeus 1.
3. Lisää muut aineet paitsi öljy.
    Aseta aika 2 min / sulje kansi / tähkä.
4. Lisää öljy.
    Aseta aika 2 min / sulje kansi / tähkä.
5. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.
6. Jätä taikina hyvin pehmeäksi, jotta leivästä tulee pehmeää peltileipää.
7. Laita leivinpaperi korkeareunaiseen, n. 30x 30- senttiseen uunivuokaan.
8. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois jauhotetulla työpöydällä ja lisää tarvittaessa jauhoja.
9. Painele taikina vuokaan jauhoitetuin sormin.
10. Kohota liinan alla vielä puolisen tuntia.
11. Voitele leipä vedellä ja ripottele päälle auringonkukan siemeniä.
     Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti