keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Kalapihvit

  • 2 kevätsipulia
  • 400 g seitä tai muuta pakastekalaa paloina
  • 2 paahtoleipää / täysjyväkorppujauhoja
  • 2 munaa
  • 1 1/2 dl maitoa
  • tilliä
  • ruohosipulia
  • 1 tl yrttisuolaa
  • pippuria myllystä
  • 1 rkl sitruunamehua
1. Lisää kevätsipulin puolikkaat kulhoon.
    Aseta aika 3 s / nopeus 5.
2. Lisää vielä kohmeiset kalapalat kulhoon.
    Aseta aika 10 s / nopeus 5.
3. Lisää paahtoleivät.
    Aseta aika 10 s / nopeus 4.
4. Mittaa loput aineet.
    Aseta aika 30 s / sulje kansi/ tähkä.
5. Pyörittele paloiksi tai taputtele pihveiksi
    Paista uunissa n. 30 min / 200 asteessa tai paista pannulla kauniin ruskeiksi.


Kalapihvien kaveriksi sopii esim. perunaporkkanamuhennos, pinaattirisotto
ja sinappitillikastike.

Peruna-porkkanamuhennos



  • 1000 g jauhoisia perunoita paloina (osan voit korvata esim kolmella isolla porkkanalla)
  • 280 g vettä
  • 1 tl suolaa
  • 30 g voita
  • muskottipähkinää
  • 100- 120 g maitoa
1. Aseta perhosvatkain paikoilleen.
2. Lisää perunan palat, vesi ja  suola kulhoon.
   Aseta aika n. 25 min /100 astetta / nopeus 1.
3. Lisää loppuvaiheessa voi, maito ja muskottipähkinä.





    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti