8 rieskaa
- 100 g kaurahiutaleita
- 400 g kylmää maitoa/ kaurajuomaa
- 15 g hiivaa
- 1/2 tl suolaa
- 20 g vaaleaa siirappia
- 60 g soijajauhoja
- 20 g psyllium- jauhetta*
1. Lisää kaurahiutaleet kulhoon.
Aseta aika 15 s / nopeus 10.
2. Lisää loput aineet.
Aseta aika 30 s / nopeus 3.
3. Siirrä taikina toiseen astiaan. Peitä muovilla ja anna kohota 2 tuntia.
4. Kauli taikinasta 8 ohutta rieskaa soijajauhoja apuna käyttäen.
5. Pistele haarukalla ja paista joko kuivalla paistinpannulla molemmin
puolin kauniin ruskeaksi tai uunissa 200 asteessa.
puolin kauniin ruskeaksi tai uunissa 200 asteessa.
Taivaallisen pehmeitä ja maukkaita!
* Psyllium- jauhe on gluteenitonta, jänönratamon siemenistä kuivattua ja jauhettua. Jauhe antaa sitkoa gluteenittomiin taikinoihin ja on vatsaa hellivä runsaan kuitupitoisuutensa vuoksi.
* Psyllium- jauhe on gluteenitonta, jänönratamon siemenistä kuivattua ja jauhettua. Jauhe antaa sitkoa gluteenittomiin taikinoihin ja on vatsaa hellivä runsaan kuitupitoisuutensa vuoksi.
Alkuperäinen ohje Nytt bröd, baka gott utan gluten- kirjasta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti