Tärkeää Thermomix TM 31:stä
Yleistä:
- bloginpitäjä on koonnut vapaasti tärkeitä kohtia ko. käyttöohjekirjasesta ja ei vastaa painovirheistä eikä muista syistä tapahtuneista vahingoista
- vain Thermomixillä rohkeasti tekemällä ja aluksi reseptejä huolellisesti seuraten pääset Thermomix- maailmaan nopeasti sisälle
1. Alkuvalmistelut
- aseta Thermomixin puhtaalle ja tukevalle pöydälle tai työtasolle niin ettei se pääse liikkumaan
- aseta sellaiseen paikkaan keittiössäsi, niin että voit käyttää sitä helposti
- puhdista Thermomix huolellisesti ennen ensimmäistä käyttökertaa
2. Teräosan poistaminen
- teräosa poistetaan vain puhdistuksen ajaksi
- ota kulhosta kiinni toisella kädellä, käännä toisella kädellä kulhon pohjaosaa 30 astetta myötäpäivää ja vedä kulhon pohjaosaa alaspäin.
- ota varovasti kiinni teräosasta ja poista se yhdessä tiivisterenkaan kanssa
- älä poista koskaan terän tiivisterengasta! Tiivisterengas estää nesteen valumisen koneeseen!
3. Teräosan asettaminen paikoilleen
- asettaaksesi teräosan uudelleen paikoilleen, noudata teräosan poistamisohjeita käänteisessä järjestyksessä
- laita teräosa takaisin kulhoon työntäen se kulhon pohjassa olevan avoimen reiän läpi
- varmista, että terän tiivisterengas on asetettu varteen. Tiivisterenkaan puuttuessa kulhossa oleva ruoka voi valua ulos ja vahingoittaa laitetta
4. Kulhon pohjaosan kiinnittäminen
- kulhon pohjaosaa käytettään kiinnittämään teräosa kulhoon/ irroittamaan teräosa kulhosta
- kulhon pohjaosaa täytyy kääntää siihen asti, kunnes se lukkiutuu
- virheellisesti kiinnitetty pohja voi vahingoittaa Thermomixin muita osia
- koko kulho voidaan asettaa mille tahansa alustalle ilman pannunalustaa
5. Kulhon kansi ja tiivisteen kiinnittäminen
- kulhon kantta käytetään sulkemaan kulho
- turvallisuuden takaamiseksi Thermomix TM 31 ei käynnisty mikäli kansi on asetettu tai lukittu huonosti
- älä koskaan avaa kantta voimalla, kun kansi on lukittu
- varmistu, että kannen tiivisterengas on asetettu oikein. Laita kansi esim. työtasolle ja laita rengas kiinnikkeiden alle kevyesti painaen kunnes kuulet "click"- äänen.
- tiivisterengas estää ruuan valumisen kulhon ja kannen välistä
- käytä Thermomixiä vain oikein täytettynä
- älä ylitä kulhon 2 litran täyttömäärämerkintöjä
- kun puhdistat kulhon kantta, poista ja puhdista tiivisterengas erikseen
- tarkista tiiviste säännöllisesti, uusi väh. 2 vuoden välein
6. Kulhon asettaminen paikoilleen
- aseta kulho niin että kahva osoittaa itseesi päin (kuva 1.)
- sulkeaksesi kulhon oikein, paina kulhon kansi vaakasuoraan kulhon päälle
- kannen nuolen täytyy osittaa kulhon kahvaan päin (kuva 2.). Käännä sitten kantta myötäpäivään kunnes kuulet "click" -äänen.(kuva 3.)
|
kuva 1. |
|
kuva 2. |
|
kuva 3. |
7. Mittalasin käyttäminen
- käytä mittalasia aina, mikäli ei toisin mainita
- aseta mittalasi kannen aukkoon pohja edellä
- aseta mittalasi aukkoon ja pidä se paikoillaan erityisesti silloin kun valmistat keskinopeuksilla (3-6) tai korkeimmilla (7-10 ) nopeuksilla
- varo kulhon kannen aukosta mahdollisesti roiskuvaa kuumaa ruokaa
- älä peitä kulhon kantta pyyhkeellä tai vastaavalla
- mittalasia voidaan käyttää mitattessa eri aineosia
- reunaan asti täytetyn mittalasin tilavuus on 1 dl
- perhosvatkainta käytettäessä käännä mittalasi ylösalaisin
- älä poista mittalasia lisätettäsi nestettä ruuan valmistumisen aikana, vaan kaada neste kulhon kannelle, josta se valuu itsestään kulhoon
- kun haluat lisätä aineosia kannen aukon kautta, nosta mittalasia kun lisäät aineet kulhoon
8. Höyrytyskorin resepteissä
lävikön käyttö
- höyrytyskorissa voit keittää helposti hajoavia ruokia esim. perunoita tai riisiä (kuva 1.)
- höyrytyskorin poistaminen on vaivatonta: aseta lastan koukku höyrykorin loveen ja nosta kori (kuva 2.)
- höyrytyskorin pohjassa olevat jalat mahdollistavat nesteen tippumisen pois korissa olevasta ruuasta
- höyrytyskoria voit käyttä myös vihannesten huuhteluun lävikkönä
- halutessasi kiinteyttää ruokaa esim tomaattikastiketta, laita höyrytyskori peittämään kansi mittalasin sijaan ( kuva 3.)
|
kuva 1. |
|
kuva 2.
kuva 3. |
9. Lastan käyttö
- lasta on ainoa väline, jota saat käyttää kulhossa
- kun työnnät lastan kannen aukosta, turvarengas varmistaa, ettei lasta osu terään
- lastaa voit tarvittaessa käyttää apuna silppuamissa ja keittämisen tai hauduttamisen aikana
- lastaa voit käyttää kulhon kaavintaan
- kun suodatat hedelmä- tai vihannesmehuja, pidä lastalla haudutuskori paikollaan
- haudutuskori on helppo irroittaa lastan avulla: aseta lastan koukku höyrytyskorin loveen ja nosta kori
10. Perhosvatkaimen käyttö
- perhosvatkain asetetaan teräosan päälle kyvyesti painamalla
- vatkaimen varren päässä oleva pyöreä nuppi mahdollistaa sen poistamisen helposti
- käytetään kermavaahdon ja valkuaisen vatkaamiseen
- keitettäessä maitopohjaisia puuroja tai valmistettaessa vanukkaita tai kastikkeita, perhosvatkain mahdollistaa aineosien jatkuvan sekoittamisen
- estää ruuan tarttumisen ja palamisen pohjaan
- älä käytä nopeampaa nopeutta kuin 4
- älä koskaan käytä lastaa kun perhosvatkain on paikoillaan
11. Varomakorien käyttö
- Varoma on Thermomixin "höyrykattila"
- Varoma koostuu kolmesta osasta: Varoman korista (alempi Varomon kori), Varoman ritilästä (ylempi Varoman kori) ja Varoman kannesta
- Varomaa voidaan käyttää kahdella eri tavalle:
- 1. vaihtoehto: Varoman kori+ Varoman ritilä + Varoman kansi. Käytä tätä yhdistelmää valmistaessasi erilaisia ruokia samanaikaisesti, kuten vihanneksia lihan tai kalan kanssa
- 2. vaihtoehto: Varoman kori+ Varoman kansi. Käytä tätä yhdistelmää keittäessäsi suurempia määriä samaa ruokaa esim. vihanneksia, perunoita tai isoja paloja lihaa tai makkaraa
- älä koskaan käytä Varoman koria ilman kantta
- mikäli Varoman kansi ei ole asetettu oikein, höyry karkaa ja ruoka ei kypsy Varomassa toivotulla tavalla
- Varoma on suunniteltu käytettäväksi vain Thermomix TM 31 yhteydessä
- ei saa käyttää mikroaaltouunissa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti