torstai 11. syyskuuta 2014

Höyrytetyt vihannekset tomaattikastikkeella




  • 1000 g vihanneksia paloina/ siivuina (esim. paprikaa, porkkanaa, kesäkurpitsaa, kukkakaalia, parsakaalia, sieniä, purjoa,...)
  • 2 sipulia puolikkaina
  • 1-2 valkosipulinkynsi
  • 10 g öljyä
  • 1000 g vettä
  • (1 kasvisliemikuutio)
  • (250 g riisiä parboiled)*
Kastike:
  • 400 g passeerattuja tomaatteja
  • tuoreita yrttejä esim. persilja, basilika, oregano, timjami
  • suolaa
  • pippuria

1. Pilko ja paloittele vihannekset ja asettele ne isoon Varoman koriin.
2. Lisää kulhoon sipulin puolikkaat ja valkosipulinkynnet.
    Aseta aika 5 s / nopeus 5.
3. Lisää öljy.
    Aseta aika 3 min/ Varoma/ nopeus 1.
4. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio.
5. Punnitse riisi lävikköön ja aseta se kulhon sisään.
6. Aseta Varoman kori kulhon päälle.
    Aseta aika 22 min / Varoma/ nopeus 1.
7. Tarkista kypsyys, lisää tarvittaessa aikaa.
    Siirrä kypsät vihannekset ja riisi tarjoiluastiaan (pidä lämpimänä)
8. Jätä keitinvesi kulhoon.
9. Lisää tomaattisose.
    Aseta aika 5 min / Varoma/ nopeus 1.
10. Lisää 200 g kypsiä vihanneksia kulhoon.
    Aseta aika 30 s / nopeus 4-6-8.
11. Mausta yrteillä. Lisää tarvittaessa suolaa ja mausta pippurilla.

*Mikäli et halua riisiä, voit halutessasi täyttää lävikön vihanneksilla. Näin saat superannoksen höyrytettyjä vihanneksia :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti