- 1000 g vihanneksia paloina/ siivuina (esim. paprikaa, porkkanaa, kesäkurpitsaa, kukkakaalia, parsakaalia, sieniä, purjoa,...)
- 2 sipulia puolikkaina
- 1-2 valkosipulinkynsi
- 10 g öljyä
- 1000 g vettä
- (1 kasvisliemikuutio)
- (250 g riisiä parboiled)*
Kastike:
- 400 g passeerattuja tomaatteja
- tuoreita yrttejä esim. persilja, basilika, oregano, timjami
- suolaa
- pippuria
1. Pilko ja paloittele vihannekset ja asettele ne isoon Varoman koriin.
2. Lisää kulhoon sipulin puolikkaat ja valkosipulinkynnet.
Aseta aika 5 s / nopeus 5.
3. Lisää öljy.
Aseta aika 3 min/ Varoma/ nopeus 1.
4. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio.
5. Punnitse riisi lävikköön ja aseta se kulhon sisään.
6. Aseta Varoman kori kulhon päälle.
Aseta aika 22 min / Varoma/ nopeus 1.
7. Tarkista kypsyys, lisää tarvittaessa aikaa.
Siirrä kypsät vihannekset ja riisi tarjoiluastiaan (pidä lämpimänä)
8. Jätä keitinvesi kulhoon.
9. Lisää tomaattisose.
Aseta aika 5 min / Varoma/ nopeus 1.
10. Lisää 200 g kypsiä vihanneksia kulhoon.
Aseta aika 30 s / nopeus 4-6-8.
11. Mausta yrteillä. Lisää tarvittaessa suolaa ja mausta pippurilla.
*Mikäli et halua riisiä, voit halutessasi täyttää lävikön vihanneksilla. Näin saat superannoksen höyrytettyjä vihanneksia :-)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti