torstai 18. syyskuuta 2014

Curryvihannekset couscousilla



neljälle

  • 220 g couscousia
  • 530 g vettä
  • 1 tl suolaa
  • 35 g öljyä
  • 100 g sipulia puolikkaina
  • 1 1/2 tl currya
  • 1 omena neljännespaloina
  • 400 g vihanneksia 2x2 cm kokoisina paloina esim. porkkanaa, kukkakaalia, bataattia, kurpitsaa
  • 100 g vettä 
  • pari ripausta cayannepippuria
  • 250- 300 g tomaatteja paloina
  • 150 g herneitä
  • 1 1/2- 2 tl soijakastiketta
1. Punnitse couscous isohkoon astiaan ja laita sivuun.
2. Lisää vesi, suola ja öljy kulhoon.
    Aseta aika 4 1/2 min / 100 astetta / nopeus 1.
3. Kaada liemi couscousien päälle ja anna vetäytyä.
4. Lisää kulhoon sipulin puolikkaat.
    Aseta aika 3 s/ nopeus 5, auta lastalla massa alas reunoilta.
5. Lisää öljy ja curry.
    Aseta aika 2 min / Varoma / nopeus 1.
6. Lisää omenan palat.
    Aseta aika 4 s / nopeus 5.
7. Lisää vihannespalat, vesi, suola ja pippuri.
    Lisää couscous höyrytyskoriin ja aseta kulhon päälle.
    Aseta aika 10 min / Varoma / suunnan vaihto/ sekoita.
8. Siirrä höyrytyskori sivuun.
9. Lisää tomaatin palat, herneet ja soijakastike.
    Aseta aika 3 min/ Varoma/ suunnan vaihto/ sekoita.
10. Tarkista kypsyys ja maku. Tarjoile couscousin kanssa.

Alkuperäinen ohje Das Kochbuch/ Thermomix TM5

Syksyistä ja mukavan lämmittävää!

(Herneet antaisivat mukavasti lisäväriä muuten niin syksyn keltaiseen muhennokseen. Tämän päiväisellä kokilla niitä ei sattunut olemaan.)




2 kommenttia: