tiistai 4. marraskuuta 2014

Borssikeitto

5 annosta
  • 450 g punajuurta reiluina paloina
  • 180 g porkkanaa reiluina paloina
  • 250 g valkokaalia paloina
  • 90 g punasipuli puolikkaina
  • 10 g öljyä
  • 900 g vettä
  • 1-2 tl liha- tai kasvisliemijauhetta
  • 1 tl timjamia
  • 1/2 tl rosmariinia
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 250 g saunapalvikinkkua kuutioina tai nakkeja
Tarjoiluun:
  • 1 dl smetanaa
1. Kuori juurekset.
2. Lisää punajuuripalat kulhoon.
    Aseta aika 5-7 s / nopeus 5. Siirrä toiseen astiaan.
3. Lisää porkkanan palat kulhoon.
    Aseta aika 4 s / nopeus 5. Kaada punajuurisilpun sekaan.
4. Lisää kaalin palat kulhoon.
    Aseta aika 3 s / nopeus 4, lastaa apuna käyttäen.
    Kaada punajuuri-porkkanasilpun sekaan.
5. Lisää punasipulin puolikkaat kulhoon.
    Aseta aika 3 s / nopeus 5.
6. Lisää öljy.
    Aseta aika 3 min / Varoma / nopeus 1.
7. Lisää kulhoon juuressilppu, vesi, liemijauhe ja mausteet.
    Aseta aika 12 min / Varoma/ suunnan vaihto/ nopeus 1.
    Aseta aika 22 min / 100 astettta / suunnan vaihto/ nopeus 1.
8. Lisää punaviinietikka ja saunapalvikinkun- tai nakin palat.
    Aseta aika 5 min / 100 astetta / suunnan vaihto/ sekoita.
9. Tarkista maku ja kypsyys, lisää tarvittaessa aikaa.
10. Herkuttele smetanan ja ruisleivän kanssa.


Alkuperäinen ohje Maku.fi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti