8 rieskaa
- 100 g kaurahiutaleita
- 400 g kylmää maitoa/ kaurajuomaa
- 15 g hiivaa
- 1/2 tl suolaa
- 20 g vaaleaa siirappia
- 60 g soijajauhoja
- 20 g psyllium- jauhetta*
1. Lisää kaurahiutaleet kulhoon.
Aseta aika 15 s / nopeus 10.
2. Lisää loput aineet.
Aseta aika 30 s / nopeus 3.
3. Siirrä taikina toiseen astiaan. Peitä muovilla ja anna kohota 2 tuntia.
4. Kauli taikinasta 8 ohutta rieskaa soijajauhoja apuna käyttäen.
5. Pistele haarukalla ja paista joko kuivalla paistinpannulla molemmin
puolin kauniin ruskeaksi tai uunissa 200 asteessa.
Taivaallisen pehmeitä ja maukkaita!
* Psyllium- jauhe on gluteenitonta, jänönratamon siemenistä kuivattua ja jauhettua. Jauhe antaa sitkoa gluteenittomiin taikinoihin ja on vatsaa hellivä runsaan kuitupitoisuutensa vuoksi.
Alkuperäinen ohje Nytt bröd, baka gott utan gluten- kirjasta