keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Ciabatta

neljä leipää

juuritaikina:
  • 5 g hiivaa
  • 250 g vettä
  • 350 g vehnäjauhoja
taikina:
  • 10 g hiivaa
  • 5 rkl maitoa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 15 g  suolaa
  • 250 g lämmintä vettä
  • 500- 550 g vehnäjauhoja
1. Valmista edellispäivänä juuritaikina.
2. Mittaa hiiva ja vesi kulhoon.  
    Aseta aika n. 1 min / 37 astetta/ nopeus 3.
3. Lisää jauhot.  
    Aseta aika 3 min / suoje kansi / tähkä.
    Anna nousta seuraavaan päivään.

1. Lisää maito ja hiiva taikinaan.
    Aseta aika n. 1 min / 37 astetta / nopeus 1.
2. Yhdistä juuritaikina ja loput aineet.
    Aseta aika 3 -4 min / sulje kansi / tähkä.
3. Anna kohota lämpimässä paikassa 1, 5 tuntia.
4. Älä alusta taikinaa vaan leivo jauhotetulla pöydällä neljä leipää.
5. Käsittele taikinaa varovasti ettei ilmakuplat rikkoudu.
6. Nostata vielä pellillä parisen tuntia.
    Paista 220 asteessa pari kymmentä minuuttia.

Ciabatta maistuu erityisesti kuivattujen tomaattien, oliivien ja yrttien kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti