- 150 g ruisjyviä
- 100 g kaurahiutaleita
- 450 g vehnäjauhoja
- 500 g kädenlämpöistä vettä
- pala hiivaa
- 1 1/2 tl suolaa
- 2 rkl hunajaa
- 30 g öljyä
- esim. kauraryynejä, unikon-, pellavan-, auringonkukansiemeniä
Aseta aika 1 min / nopeus 10.
2. Mittaa muut aineet paitsi öljy.
Aseta aika 3 min / sulje kansi / tähkä.
3. Lisää öljy vaivausvaiheen puoli välissä.
4. Siirrä taikina toiseen astiaan tunniksi kohoamaan.
5. Alusta taikina ja pyörittele sämpylöiksi. Kastele sämpylät veteen ja sen jälkeen siemenseokseen.
6. Ennen paistoa 220 asteessa n. 20 min., anna kohota pellillä.
Tästä ei sämpylät enään parane!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti