lauantai 25. kesäkuuta 2011

Lohta ja riisiä purjopedillä

kuudelle
  • 1200 g vettä
  • 2 tl kasvisliemijauhetta
  • 350 g villiriisisekoitusta
  • 600 g purjoa renkaina
  • suolaa
  • pippuria
  • 1 sitruunan mehu
Tillikastike:
  • 250 g keitinlientä
  • 1/2 -1 dl tilliä silppuna
  • 100 g kermaa
  • 30 g voita tai margariinia
  • 30 g vehnäjauhoja
  • 10 g sitruunamehua
  • pari ripausta sokeria
  • suolaa
  • pippuria
1. Mittaa vesi ja kasvisliemijauhe kulhoon.
2. Lisää riisi lävikköön.
    Aseta aika 15 min / 100 astetta / nopeus 1.
3. Aseta purjorenkaat alempaan ja lohet ylempään Varoma koriin.
4. Ripottele kalan päälle suolaa ja pippuria, pirskota päälle sitruunamehua.
5. Aseta Varoma korit kannun päälle.
    Aseta aika 16 min / Varoma / nopeus 1.
6. Ota keitinliemi talteen kastiketta varten ja aseta riisi ja lohi lämpimään.

Tillikastike:

1. Mittaa kaikki muut aineet paitsi tilli kulhoon.  
   Aseta aika 3 s / nopeus 3.
   Aseta aika 4 min / 100 astetta / nopeus 1.
2. Lisää silputtu tilli.
    Aseta aika 10 s / nopeus 3.

Alkuperäinen ohje Thermomix Jeden Tag genießen- kirjasta


    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti