perjantai 28. lokakuuta 2011

Bolognese kastike

reilusti kuudelle

  • 1 sipuli paloina
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 20 g öljyä
  • 150 g  porkkanaa paloina
  • 400 g jauhelihaa
  • 500 g paseerattua tomaattia tai -murskaa 
  • 2 dl vettä
  • lihaliemikuutio
  • loraus punaviiniä
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl paprikaa
  • 1 tl meiramia
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl basilikaa
  • mustapippuria myllystä 
Tarjoiluun:
  • parmesan-juustoa raastettuna

1. Lisää sipulin palat ja valkosipulin kynnet kulhoon.
    Aseta aika 3 s / nopeus 5.
2. Lisää öljy.
    Aseta aika 3 min / Varoma / nopeus 1, kuullota ilman mittalasia.
3. Lisää porkkanan palat kulhoon. 
    Aseta aika 5 s / nopeus 5.
4. Murusta raaka jauheliha Varoma koriin.
5. Lisää loput aineet kulhoon.
6. Aseta Varoma kori kulhon päälle. 
    Aseta aika 20 min / Varoma/ nopeus 1.
7. Yhdistä jauheliha tomaattikastikkeeseen.
    Aseta aika 10- 30 min / 90 astetta / suunnan vaihto/ nopeus 1, ilman mittalasia.

    Kastikkeesta tulee sitä parempaa, mitä kauemmin annat muhia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti