keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Hernekeitto

2 litraa
  • 2 l vettä
  • 4 dl kuivia herneitä
  • 100 g sipulia paloina
  • öljyä
  • 250 g pekonikuutioita
  • 200 g porkkanaa viipaleina/ kuutioina
  • 1-2 laakerin lehteä
  • liha- tai kasvisliemikuutio
  • 1 tl meiramia
  • sinappia
1. Pane herneet likoamaan vesimäärään jo keittämistä edeltävänä päivänä.
2. Lisää kulhoon sipulin palat.
    Aseta aika 5 s / nopeus 5.
3. Lisää loraus öljyä ja pekonikuutiot.
    Aseta aika 3 min / Varoma / suunnan vaihto/ nopeus 1 kuullota ilman mittalasia.
4. Lisää herneet, laakerinlehdet, lihaliemikuutio ja herneiden lioitusvettä max viivaan asti.
    Aseta aika 10 min / 100 astetta / suunnan vaihto /  nopeus 1 mittalasi kulhon päällä. 
    Aseta aika 60 min / 90 astettta / suunnan vaihto / nopeus 1 mittalasi kulhon päällä.
5. Lisää porkkanaviipaleet.
    Aseta aika 60 min / 90 astetta / suunnan vaihto / nopeus 1 mittalasi kulhon päällä.
    Tarkista kypsyys, lisää tarvittaessa aikaa.
6. Poista laakerinlehdet ja viimeistele keitto sinapilla ja meiramilla.


Vinkki:
Hernekeittoa voit mainiosti pakastaa.

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti