- 2 l vettä
- 4 dl kuivia herneitä
- 100 g sipulia paloina
- öljyä
- 250 g pekonikuutioita
- 200 g porkkanaa viipaleina/ kuutioina
- 1-2 laakerin lehteä
- liha- tai kasvisliemikuutio
- 1 tl meiramia
- sinappia
2. Lisää kulhoon sipulin palat.
Aseta aika 5 s / nopeus 5.
3. Lisää loraus öljyä ja pekonikuutiot.
Aseta aika 3 min / Varoma / suunnan vaihto/ nopeus 1 kuullota ilman mittalasia.
4. Lisää herneet, laakerinlehdet, lihaliemikuutio ja herneiden lioitusvettä max viivaan asti.
Aseta aika 10 min / 100 astetta / suunnan vaihto / nopeus 1 mittalasi kulhon päällä.
Aseta aika 60 min / 90 astettta / suunnan vaihto / nopeus 1 mittalasi kulhon päällä.
5. Lisää porkkanaviipaleet.
Aseta aika 60 min / 90 astetta / suunnan vaihto / nopeus 1 mittalasi kulhon päällä.
Tarkista kypsyys, lisää tarvittaessa aikaa.
6. Poista laakerinlehdet ja viimeistele keitto sinapilla ja meiramilla.
Vinkki:
Hernekeittoa voit mainiosti pakastaa.
Suosittelen lämpimästi kokeilemaan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti