sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Ranskalainen sipulikeitto Soupe à l oignon


4 annosta
  • 120 g juustoa esim. parmesan tai gruyer- juustoa paloina
  • 500 g sipulia
  • 10 g öljyä
  • 40 g voita
  • 700 g vettä
  • 2  liha- tai kasvisliemikuutiota
  • ( 3 rkl vehnäjauhoja)
  • 200 g valkoviiniä
  • (1 tl yrttisuolaa)
  • 1/2 tl pippuria
  • 1/2 -1 tl paprikajauhetta
1. Lisää juuston palat kulhoon.
    Aseta aika 15 s / nopeus 5.
    Siirrä juustoraaste toiseen astiaan odottamaan.

2. Lisää sipulin puolikkaat ja öljy kulhoon.
    sulje kansi/ paina 2-3 x Turbo-painiketta.
3. Lisää voi.
    Aseta aika 5 min / Varoma/ suunnan vaihto/ nopeus 1.
4. Lisää loput aineet.
    Aseta aika 20 min / 100 astetta/ suunnan vaihto / nopeus 1.
5. Laita keitto uuninkestäviin annoskulhoihin.


Keitolla on kaksi erilaista tarjoilutapaa.

Tarjoilutapa 1:
1. Laita leipäviipaleet ja paljon juustoraastetta keiton päälle ja
    gratinoi grillissä tai ylälämmöllä kunnes pinta on kauniin ruskea.

Tarjoilutapa 2:
1. Laita rapeaksi paahdettu leipä keiton päälle ja tarjoa juustoraaste erikseen.

Vähähiilihydraattisen keiton saat lisäämällä juustoraasteen pinnalle ja
gratinoimalla uunissa kauniin ruskeaksi.

Alkuperäinen ohje Thermomix Jeden Tag genießen- kirjasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti