tiistai 27. joulukuuta 2011

Gulassikeitto

viisi annosta
  • 350 g sipulia puolikkaina
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 20 g öljyä
  • 400 g karjalanpaistilihaa paloina
  • 250 g tomaattia paloina
  • 70 g tomaattipuretta
  • 400 g vettä
  • 50 g punaviiniä
  • 1 1/2 rkl paprikajauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl pippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 1/2 tl kuminaa
  • 2 kokonaista neilikkaa
  • 1 tl sitruunamehua
  • 4 katajanmarjaa
  • 100 g paprikaa pieninä paloina
  • 300 g perunoita paloina
  • (1 kasvisliemikuutio)
1. Lisää sipulin puolikkaat ja valkosipulin kynnet kulhoon.
    Aseta aika 5 s / nopeus 5.
2. Lisää öljy.
    Aseta aika 5 min / Varoma / nopeus 1.
3. Lisää lihanpalat kulhoon.
    Aseta aika 6 min / Varoma / suunnan vaihto/ sekoita, ilman mittalasia.
4. Lisää tomaatin palat, 150 g vettä, punaviini ja mausteet.
    Aseta aika 40 min / 100 astetta / suunnan vaihto/ nopeus 1.
5. Lisää loppu vesi, perunan ja paprikan palat ja kasvisliemikuutio.
    Aseta aika 15 min / 100 astetta / suunnan vaihto/ nopeus 1.

Gulassikeitto lämmittää varmasti kielen ja mielen kylmänä talvipäivänä.
Keitto on gluteeniton.


Alkuperäistä Thermomix keittokirjan Glutenfrei kochen und backen reseptiä mukaillen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti