perjantai 23. joulukuuta 2011

Sacherkakku

Taikina:
  • 200 g tummaa suklaata
  • 150 g pehmeää voita
  • 150 g sokeria
  • 150 g vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 5 kananmunaa
Täyte:
  • 300 g aprikoosimarmelaadia
Kuorrute:
  • 100 g taloussuklaata
  • 1 tl voita
  • 50 g kermaa
  • hasselpähkinöitä/ manteleita
Taikina:
1. Lisää suklaa paloina kulhoon.
    Aseta aika 18 s / nopeus 8.
2. Lisää voi.
    Aseta aika 2 min / 37 astetta/ nopeus 3.
3. Lisää sokeri, jauhot, leivinjauhe, ja kananmunat.
    Aseta aika 30 s / nopeus 4.
4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhoitettuun vuokaan (halk. 26 cm)
5. Paista uunin ala/keskitasossa ensin 175 asteessa  30 min.
    Alenna lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä 30 min tai kunnes kypsä.
6. Kumoa pohja hieman jäähtyneenä.

Täyttäminen:
1. Lisää aprikoosimarmelaadi kulhoon.
    Aseta aika 1 min / 37 astetta/ nopeus 2. Jäähdytä.
2. Leikkaa kakku täysin jäähtyneenä kolmeen osaan.
3. Levitä 2/3 marmelaadista kahteen väliin.
    Sivele kakun pinta ohuesti marmelaadilla.

Kuorrute:
1. Lisää suklaa kulhoon.
    Aseta aika 10 s / nopeus 8.
2. Lisää voi ja kerma.
    Aseta aika 3 min / 50 astetta / nopeus 2.
3. Kaada kuorrute kakun päälle ja reunoille.

Vinkki:
Kakun voit tehdä hyvissä ajoin valmiiksi jääkaappiin. Säilytys tasaa makuja ja kakusta tulee entistä herkullisempaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti