keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Tärkeää Thermomix TM 31:stä


Yleistä:
  • bloginpitäjä on koonnut vapaasti tärkeitä kohtia ko. käyttöohjekirjasesta ja  ei vastaa painovirheistä eikä muista syistä tapahtuneista vahingoista
  • vain Thermomixillä rohkeasti tekemällä ja aluksi reseptejä huolellisesti seuraten pääset Thermomix- maailmaan nopeasti sisälle

    1. Alkuvalmistelut

    • aseta Thermomixin puhtaalle ja  tukevalle pöydälle tai työtasolle niin ettei se pääse liikkumaan
    • aseta sellaiseen paikkaan keittiössäsi, niin että voit käyttää sitä helposti
    • puhdista Thermomix huolellisesti ennen ensimmäistä käyttökertaa

          2. Teräosan poistaminen

          • teräosa poistetaan vain puhdistuksen ajaksi
          • ota kulhosta kiinni toisella kädellä, käännä toisella kädellä kulhon pohjaosaa 30 astetta myötäpäivää ja vedä kulhon pohjaosaa alaspäin.
          • ota varovasti kiinni teräosasta ja poista se yhdessä tiivisterenkaan kanssa
          • älä poista koskaan terän tiivisterengasta! Tiivisterengas estää nesteen valumisen koneeseen!


              3. Teräosan asettaminen paikoilleen 

              • asettaaksesi teräosan uudelleen paikoilleen, noudata teräosan poistamisohjeita käänteisessä järjestyksessä
              • laita teräosa takaisin kulhoon työntäen se kulhon pohjassa olevan avoimen reiän läpi
              • varmista, että terän tiivisterengas on asetettu varteen. Tiivisterenkaan puuttuessa kulhossa oleva ruoka voi valua ulos ja vahingoittaa laitetta

                  4. Kulhon pohjaosan kiinnittäminen

                  • kulhon pohjaosaa käytettään kiinnittämään teräosa kulhoon/ irroittamaan teräosa kulhosta
                  • kulhon pohjaosaa täytyy kääntää siihen asti, kunnes se lukkiutuu
                  • virheellisesti kiinnitetty pohja voi vahingoittaa Thermomixin muita osia
                  • koko kulho voidaan asettaa mille tahansa alustalle ilman pannunalustaa

                       5. Kulhon kansi ja tiivisteen kiinnittäminen

                      • kulhon kantta käytetään sulkemaan kulho
                      • turvallisuuden takaamiseksi Thermomix TM 31 ei käynnisty mikäli kansi on asetettu tai lukittu huonosti
                      • älä koskaan avaa kantta voimalla, kun kansi on lukittu
                      • varmistu, että kannen tiivisterengas on asetettu oikein. Laita kansi esim. työtasolle ja laita rengas kiinnikkeiden alle kevyesti painaen kunnes kuulet "click"- äänen.
                      • tiivisterengas estää ruuan valumisen kulhon ja kannen välistä
                      • käytä Thermomixiä vain oikein täytettynä
                      • älä ylitä kulhon 2 litran täyttömäärämerkintöjä
                      • kun puhdistat kulhon kantta, poista ja puhdista tiivisterengas erikseen
                      • tarkista tiiviste säännöllisesti, uusi väh. 2 vuoden välein 


                        6. Kulhon asettaminen paikoilleen

                        • aseta kulho niin että kahva osoittaa itseesi päin (kuva 1.)
                        • sulkeaksesi kulhon oikein, paina kulhon kansi vaakasuoraan kulhon päälle
                        • kannen nuolen täytyy osittaa kulhon kahvaan päin (kuva 2.). Käännä sitten kantta myötäpäivään kunnes kuulet "click" -äänen.(kuva 3.)
                        kuva 1.

                        kuva 2.

                        kuva 3.


                          7. Mittalasin käyttäminen


                          • käytä mittalasia aina, mikäli ei toisin mainita
                          • aseta mittalasi kannen aukkoon pohja edellä
                          • aseta mittalasi aukkoon ja pidä se paikoillaan erityisesti silloin kun valmistat keskinopeuksilla (3-6) tai korkeimmilla (7-10 ) nopeuksilla
                          • varo kulhon kannen aukosta mahdollisesti roiskuvaa kuumaa ruokaa
                          • älä peitä kulhon kantta pyyhkeellä tai vastaavalla
                          • mittalasia voidaan käyttää mitattessa eri aineosia
                          • reunaan asti täytetyn mittalasin tilavuus on 1 dl
                          • perhosvatkainta käytettäessä käännä mittalasi ylösalaisin
                          • älä poista mittalasia lisätettäsi nestettä ruuan valmistumisen aikana, vaan kaada neste kulhon kannelle, josta se valuu itsestään kulhoon
                          • kun haluat lisätä aineosia kannen aukon kautta, nosta mittalasia kun lisäät aineet kulhoon


                             8. Höyrytyskorin resepteissä lävikön käyttö

                            • höyrytyskorissa voit keittää helposti hajoavia ruokia esim. perunoita tai riisiä (kuva 1.)
                            • höyrytyskorin poistaminen on vaivatonta: aseta lastan koukku höyrykorin loveen ja nosta kori (kuva 2.)
                            • höyrytyskorin pohjassa olevat jalat mahdollistavat nesteen tippumisen pois korissa olevasta ruuasta
                            • höyrytyskoria voit käyttä myös vihannesten huuhteluun lävikkönä
                            • halutessasi kiinteyttää ruokaa esim tomaattikastiketta, laita höyrytyskori peittämään kansi mittalasin sijaan ( kuva 3.)
                            kuva 1.

                            kuva 2.


                            kuva 3.

                              9. Lastan käyttö

                              • lasta on ainoa väline, jota saat käyttää kulhossa
                              • kun työnnät lastan kannen aukosta, turvarengas varmistaa, ettei lasta osu terään
                              • lastaa voit tarvittaessa käyttää apuna silppuamissa ja keittämisen tai hauduttamisen aikana
                              • lastaa voit käyttää kulhon kaavintaan
                              • kun suodatat hedelmä- tai vihannesmehuja, pidä lastalla haudutuskori paikollaan
                              • haudutuskori on helppo irroittaa lastan avulla: aseta lastan koukku höyrytyskorin loveen ja nosta kori

                                10. Perhosvatkaimen käyttö

                                  • perhosvatkain asetetaan teräosan päälle kyvyesti painamalla
                                  • vatkaimen varren päässä oleva pyöreä nuppi mahdollistaa sen poistamisen helposti
                                  • käytetään kermavaahdon ja valkuaisen vatkaamiseen
                                  • keitettäessä maitopohjaisia puuroja  tai valmistettaessa vanukkaita tai kastikkeita, perhosvatkain mahdollistaa aineosien jatkuvan sekoittamisen
                                  • estää ruuan tarttumisen ja palamisen pohjaan
                                  • älä käytä nopeampaa nopeutta kuin 4
                                  • älä koskaan käytä lastaa kun perhosvatkain on paikoillaan

                                    11. Varomakorien käyttö

                                    • Varoma on Thermomixin "höyrykattila"
                                    • Varoma koostuu kolmesta osasta: Varoman korista (alempi Varomon kori), Varoman ritilästä (ylempi Varoman kori) ja Varoman kannesta
                                    • Varomaa voidaan käyttää kahdella eri tavalle:
                                    • 1. vaihtoehto: Varoman kori+ Varoman ritilä + Varoman kansi. Käytä tätä yhdistelmää valmistaessasi erilaisia ruokia samanaikaisesti, kuten vihanneksia lihan tai kalan kanssa
                                    • 2. vaihtoehto: Varoman kori+ Varoman kansi. Käytä tätä yhdistelmää keittäessäsi suurempia määriä samaa ruokaa esim. vihanneksia, perunoita tai isoja paloja lihaa tai makkaraa
                                    • älä koskaan käytä Varoman koria ilman kantta
                                    • mikäli Varoman kansi ei ole asetettu oikein, höyry karkaa ja ruoka ei kypsy Varomassa toivotulla tavalla
                                    • Varoma on suunniteltu käytettäväksi vain Thermomix TM 31 yhteydessä
                                    • ei saa käyttää mikroaaltouunissa






                                            Ei kommentteja:

                                            Lähetä kommentti