sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Lohta yrttijuustokastikkeella

viidelle
  • 1000 g vettä
  • suolaa
  • 5 lohifileetä
  • suolaa
  • pippuria
  • tilliä
  • sitruunamehua
  • 300 g riisiä
  • 600 g vihanneksia
    Yrttijuustokastike:
    • 2 dl keitin- ja kalalientä
    • 2 rkl yrttejä esim. tilli, persilja, ruohosipuli
    • 2 rkl Maizena maissitärkkelystä
    • 150 g tuorejuustoa
    • 2 rkl makeaa sinappia

    1. Lisää vesi ja suola kulhoon.
    2. Levitä lohifileet ylempään Varoma koriin leivinpaperin päälle.
    3. Mausta lohet suolalla, pippurilla, tillillä ja pirskota päälle sitruunamehua.
        Aseta aika 15 min / Varoma/ nopeus 1.
    4. Lisää lävikköön riisi ja alempaan Varoman koriin vihannekset.
        Aseta aika 15 min / Varoma / nopeus 1.
        Tarkista kypsyys, lisää tarvittaessa aikaa.
    5. Siirrä riisi ja kala lämpimään.

    Yrttijuustokastike:
    1. Ota keitinliemi talteen.
    2. Kaada lohifileistä valunut kalaliemi kulhoon.
    3. Lisää kastikkeen muut aineet kulhoon.
        Aseta aika 4 min / 100 astetta / nopeus 4.

      Ei kommentteja:

      Lähetä kommentti