- 40 g manteleita
- 120 g voita paloina
- 80 g sokeria
- 60 g fariini- tai muscovadosokeria
- 2 munaa
- 165 g vehnäjauhoja
- 20 g kauraleseitä
- 2 tl leivinjauhetta
- 150 g créme fraíche
- 120 g vadelmahilloa
- 3 rkl mantelilikööriä
- 2 rkl omenamehua
- 80 g sokeria
- 1- 2 rkl vettä
- 100 g vadelmahilloa
Aseta aika 5-10 s / nopeus 6-8. Siirrä hetkeksi toiseen astiaan.
2. Lisää voi kulhoon.
Aseta aika 1 min / nopeus 5.
3. Lisää sokerit.
4. Aseta aika 45 s / nopeus 5.
5. Lisää kananmunat kannen aukosta yksitellen.
Aseta aika n. 15 s / nopeus 5, aina yhtä munaa kohti.
6. Lisää loput aineet.
Aseta aika 20 s / nopeus 5, lastaa apuna käyttäen.
7. Jaa taikina muffinipellin voideltuihin korppujauhoitettuihin syvennyksiin
tai muffinivuokiin.
6. Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 35 min. Anna jäähtyä.
Kostutus:
1. Sekoita kostutusliemi.
2. Lusikoi se jäähtyneille tortuille.
3. Anna maustua.
Koristelu:
1. Lisää sokeri kulhoon.
Aseta aika 10 s / nopeus 10.
2. Lisää vesi.
Aseta aika 10 s / nopeus 4.
3. Nosta muffinit syvennyksistä.
4. Lisää lusikalla hillosilmä.
5. Valuta lusikalla sokerivesikuorrutetta hillon ympärille.
Hyvää Runebergin päivää!
Alkuperäistä Valio.fi ohjetta mukaillen.
Hyvää Runeberginpäivää ! Ja myöhästyneet nimpparionnittelut sinulle ! Muistin kyllä, mutta unohdin... niin minun tapaista.
VastaaPoistaKiitos kiitos :-) Runebergit ja Riitat menee samoilla onnitteluilla ;-))
VastaaPoista