lauantai 4. helmikuuta 2012

Runebergin tortut

  • 40 g  manteleita
  • 120 g voita paloina
  • 80 g sokeria
  • 60 g fariini- tai muscovadosokeria
  • 2 munaa
  • 165 g vehnäjauhoja
  • 20 g kauraleseitä
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 150 g créme fraíche
  • 120 g vadelmahilloa
Kostutus:
  • 3 rkl mantelilikööriä
  • 2 rkl omenamehua
Koristeluun:
  • 80 g sokeria
  • 1- 2 rkl vettä
  • 100 g  vadelmahilloa
1. Lisää mantelit kulhoon.
    Aseta aika 5-10 s / nopeus 6-8. Siirrä hetkeksi toiseen astiaan.
2. Lisää voi kulhoon.
    Aseta aika 1 min / nopeus 5.
3. Lisää sokerit.
4. Aseta aika 45 s / nopeus 5.
5. Lisää kananmunat kannen aukosta yksitellen.
    Aseta aika n. 15 s / nopeus 5, aina yhtä munaa kohti.
6. Lisää loput aineet.
    Aseta aika 20 s / nopeus 5, lastaa apuna käyttäen.
7. Jaa taikina muffinipellin voideltuihin korppujauhoitettuihin syvennyksiin
    tai muffinivuokiin.
6. Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 35 min. Anna jäähtyä.

Kostutus:
1. Sekoita kostutusliemi.
2. Lusikoi se jäähtyneille tortuille.
3. Anna maustua.

Koristelu:
1. Lisää sokeri kulhoon.
    Aseta aika 10 s / nopeus 10.
2. Lisää vesi.
    Aseta aika 10 s / nopeus 4.
3. Nosta muffinit syvennyksistä.
4. Lisää lusikalla hillosilmä.
5. Valuta lusikalla sokerivesikuorrutetta hillon ympärille.

Hyvää Runebergin päivää!

Alkuperäistä Valio.fi ohjetta mukaillen.

2 kommenttia:

  1. Hyvää Runeberginpäivää ! Ja myöhästyneet nimpparionnittelut sinulle ! Muistin kyllä, mutta unohdin... niin minun tapaista.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kiitos :-) Runebergit ja Riitat menee samoilla onnitteluilla ;-))

    VastaaPoista