maanantai 12. maaliskuuta 2012

Bolognesekastike soijarouheesta



  • 15 basilikan lehteä
  • 40 g parmesaanijuustoa paloina
  • 100 g sipulia puolikkaina
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 20 g öljyä
  • 1 punainen paprika kuutioina
  • 1 keltainen paprika kuutioina
  • 70 g tomaattipureeta
  • 70 g vettä
  • 100 g soijarouhetta
  • 1/2 tl paprikajauhetta
  • 30 g punaviiniä
  • 1-2 tl suolaa
  • 3 ripausta pippuria
  • 700- 750 g tomaatin puolikkaita
  • 1 tl meiramia
  • 1 tl oreganoa
1. Lisää basilikan lehdet ja parmesaanijuuston palat kulhoon.
    Aseta aika 10 s / nopeus 10. Siirrä toiseen astiaan.
2. Lisää sipulin puolikkaat ja valkosipulin kynsi kulhoon.
    Aseta aika 3 s / nopeus 5.
3. Lisää öljy.
    Aseta aika 2 min / Varoma/ nopeus 2.
4. Lisää loput aineet.
    Aseta aika 15 min / 100 astetta / nopeus 2. 
    Aseta lävikkö kannen päälle roiskumisen estämiseksi.
5. Lisää sekaan basilika- juustorouhe.

Pastakastike on oiva vaihtoehto perinteiselle bolognesekastikeelle.
Kastiketta voit mainiosti käyttää myös pizzan täytteenä :-)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti