lauantai 3. maaliskuuta 2012

Caesar- salaatti



 
  • 3- 4 ruukkua romainesalaattia
  • (50 g rucolaa)
  • 100 g parmesan- juustoa
Kastike:
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 muna
  • 2 tl dijon- sinappia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ripaus suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 160 g (2 dl) rypsiöljyä
  • 4-5 anjovisfileetä
  • ( 200 g jugurttia)
Päälle:
  • leipää kuutioina
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl voita

Kastike:
1. Lisää valkosipulinkynsi kulhoon.
    Aseta aika 5 s / nopeus 5.
2. Lisää kulhoon kaikki muut aineet paitsi öljy.
    Aseta nopeus 3.5
3. Kaada koneen käydessä kannen aukosta öljy tasaisena nauhana kulhoon.
4. Lisää anjovisfileet ja jugurtti.
    Aseta aika 10 s / nopeus 8.


1. Paista leipäkuutiota pannulla voi- öljyseoksessa.
2. Anna jäähtyä.
3. Pese ja revi salaatti.
4. Kaada kastiketta salaateille ja sekoita ilmavasti nostellen.
5. Ripottele päälle krutongit.
6. Vuole kuorimaveitsellä tai juustohöylällä salaatin päälle parmesaanilastuja.

Huomaa:
Käytä kastikkeen valmistukseen aina huoneenlämpöisiä munia ja öljyä.
Jos haluat kastikkeesta kevyempää, sekoita valmiiseen kastikkeeseen 200 g jugurttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti