irtopohjavuoka (halk. 28 cm)
Täytekakun pohja:
- 6 valkuaista
- 250 g sokeria
- 2- 3 tl vaniljasokeria
- 6 keltuaista
- 125 g vehnäjauhoja
- 125 g maissitärkkelystä / perunajauhoja
- 1 1/2 tl leivinjauhetta
1. Punnitse sokeri ja vaniljasokeri erilliseen astiaan.
2. Punnitse vehnäjauhot, maissitärkkelys ja leivinjauhe erilliseen astiaan.
1. Aseta perhosvatkain paikoilleen.
2. Lisää valkuaiset kulhoon.
Aseta aika 3 min / 70 astetta / nopeus 4.
3. Aseta aika 2 min / nopeus 3.
Lisää sokeri ja vaniljasokeri kannen aukosta kulhoon.
4. Aseta aika 1 min / nopeus 3.
Lisää keltuaiset kannen aukosta koneen käydessä.
5. Aseta aika 10 s / nopeus 2.
Lisää vehnäjauhot, maissitärkkelys ja leivinjauhe kannen aukosta.
6. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (halk. 28 cm) ja
paista uunissa 160 asteessa 40 min.
7. Anna kakkupohjan jäähtyä.
Voi- vaniljakreemi:
- 200 g kermaa
- 100 g sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 30 g maissitärkkelys / perunajauhoja
- 1 muna
- 200 g huoneenlämpöistä voita paloina
Aseta aika 7 min / 100 astetta / nopeus 4.
2. Siirrä kastike toiseen astiaan ja jäähdytä vesihauteessa.
Sekoita muutaman kerran ettei pintaan muodostu kuorta.
3. Lisää voin palat kulhoon.
Aseta aika n 30 s / nopeus 3.
Kaada huoneenlämpöinen vaniljakastike kannen aukosta hitaasti kulhoon.
4. Anna kreemin jäähtyä.
Väliin:
- omenahilloa
- omenamehua tai maitoa kostutukseen
1. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen kerrokseen ja muotoile kävyn muotoon.
2. Kostuta maidolla tai omenamehulla.
3. Levitä joka toiseen väliin omenahilloa, joka toiseen voi- vaniljakreemi.
4. Levitä loppu kreemi kakun pintaan.
5. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa ennen kuorruttamista.
Marsipaanikuorrute:
- 500 g sokeria
- 450 g kuorittuja manteleita
- 15 g kaakaota
- 2 valkuaista
- 5 g karvasmanteliöljyä
Aseta aika 20 s / nopeus 10. Siirrä toiseen astiaan.
2. Tee samoin toiselle puolikkaalle sokerista. Siirrä toiseen astiaan.
3. Lisää puolet manteleista kulhoon.
Aseta aika 10 s / nopeus 10. Kaada sokerin kanssa samaan astiaan.
4. Tee samoin toiselle puolikkaalle manteleista.
5. Lisää sokeri, mantelijauhe ja kaakao kulhoon.
6. Lisää valkuaiset ja kasvasmanteliöljy.
Aseta aika 5- 10 s / nopeus 4-6.
7. Kääri muoviin ja anna tekeytyä ennen muovaamista.
6. Kaaviloi levyksi tomusokeria apuna käyttäen, nosta kakun päälle ja leikkaa suomuiksi.
7. Ripottele päälle tomusokeria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti