sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Käpykakku



irtopohjavuoka (halk. 28 cm)


Täytekakun pohja:
  • 6 valkuaista
  • 250 g sokeria
  • 2- 3 tl vaniljasokeria
  • 6 keltuaista
  • 125 g vehnäjauhoja
  • 125 g maissitärkkelystä / perunajauhoja
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta

1. Punnitse sokeri ja vaniljasokeri erilliseen  astiaan.
2. Punnitse vehnäjauhot, maissitärkkelys ja leivinjauhe erilliseen astiaan.

1. Aseta perhosvatkain paikoilleen.
2. Lisää valkuaiset kulhoon.
    Aseta aika 3 min / 70 astetta / nopeus 4.
3. Aseta aika 2 min / nopeus 3.
    Lisää sokeri ja vaniljasokeri kannen aukosta kulhoon.
4. Aseta aika 1 min / nopeus 3.
    Lisää keltuaiset kannen aukosta koneen käydessä.
5. Aseta aika 10 s / nopeus 2.
    Lisää vehnäjauhot, maissitärkkelys ja leivinjauhe kannen aukosta.
6. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (halk. 28 cm) ja
    paista uunissa 160 asteessa 40 min.
7. Anna kakkupohjan jäähtyä.

Voi- vaniljakreemi:
  • 200 g kermaa
  • 100 g sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 30 g maissitärkkelys / perunajauhoja
  • 1 muna
  • 200 g huoneenlämpöistä voita paloina
1. Lisää kaikki muut aineet paitsi voi kulhoon.
    Aseta aika 7 min / 100 astetta / nopeus 4.
2. Siirrä kastike toiseen astiaan ja jäähdytä vesihauteessa.
    Sekoita muutaman kerran ettei pintaan muodostu kuorta.
3. Lisää voin palat kulhoon.
    Aseta aika n 30 s / nopeus 3.
    Kaada huoneenlämpöinen vaniljakastike kannen aukosta hitaasti kulhoon.
4. Anna kreemin jäähtyä.

Väliin:
  • omenahilloa
  • omenamehua tai maitoa kostutukseen
Täyttäminen:
1. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen kerrokseen ja muotoile kävyn muotoon.
2. Kostuta maidolla tai omenamehulla.
3. Levitä joka toiseen väliin omenahilloa, joka toiseen voi- vaniljakreemi.
4. Levitä loppu kreemi kakun pintaan.
5. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa ennen kuorruttamista.

Marsipaanikuorrute:
  • 500 g sokeria
  • 450 g kuorittuja manteleita
  • 15 g kaakaota
  • 2 valkuaista
  • 5 g karvasmanteliöljyä
1. Lisää puolet sokerista kulhoon.
    Aseta aika 20 s / nopeus 10. Siirrä toiseen astiaan.
2. Tee samoin toiselle puolikkaalle sokerista. Siirrä toiseen astiaan.
3. Lisää puolet manteleista kulhoon.
    Aseta aika 10 s / nopeus 10. Kaada sokerin kanssa samaan astiaan.
4. Tee samoin toiselle puolikkaalle manteleista.
5. Lisää sokeri, mantelijauhe ja kaakao kulhoon.
6. Lisää valkuaiset ja kasvasmanteliöljy.
    Aseta aika 5- 10 s / nopeus 4-6.
7. Kääri muoviin ja anna tekeytyä ennen muovaamista.
6. Kaaviloi levyksi tomusokeria apuna käyttäen, nosta kakun päälle ja leikkaa suomuiksi.
7. Ripottele päälle tomusokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti