sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Marjatorttu




Pohja:
  • 3 munaa
  • 150 g voita paloina
  • 150 g sokeria
  • 150 g vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
Kostuttaminen:
  • 1 dl maitoa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
Täyttäminen:
  • 300 g kermaa
  • 250 g  rahkaa
  • 1-2 rkl sokeria
  • 3-4 mansikoita tai vadelmia
  • sitruunamelissan tai piparmintun lehtiä

Pohja:
1. Lisää kaikki aineet kulhoon.
    Aseta aika 1 1/2 min / nopeus 3-4.
2. Kaada voideltuun ja korpujauhotettuun torttuvuokaan.
3. Paista uunissa 175 asteessa 20- 25 min.

1. Kostuta jäähtynyt pohja makeutetulla maidolla.

1. Pese ja kuivaa kulho huolella.
2. Aseta perhosvatkain paikoilleen.
3. Mittaa kerma kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. 
    Aseta aika* / nopeus 4, seuraa kerman vatkautumista kulhon kannen aukosta.
    Tarvittava aika on kymmenissä sekunneissa, ole varovainen. 
    Keskeytä ja tarkista!
4. Sekoita joukkoon rahka ja sokeri.
5. Kaada kerma-rahkaseos torttupohjan päälle ja
    koristele marjoilla ja sitruunamelissan lehdillä.

*Vatkausaika on riippuvainen kerman määrästä, lämpötilasta ja rasvapitoisuudesta.




2 kommenttia:

  1. Vaikkei olisi reseptejäkään hakemassa, kuvat on jo niin herkullisia!!

    VastaaPoista
  2. Onneksi silmänruoka ei lihota ja herkkuja saa tosiaankin syödä silmillä :-)

    VastaaPoista