Pohja:
- 3 munaa
- 150 g voita paloina
- 150 g sokeria
- 150 g vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl maitoa
- 1 tl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 300 g kermaa
- 250 g rahkaa
- 1-2 rkl sokeria
- 3-4 mansikoita tai vadelmia
- sitruunamelissan tai piparmintun lehtiä
Pohja:
1. Lisää kaikki aineet kulhoon.
Aseta aika 1 1/2 min / nopeus 3-4.
2. Kaada voideltuun ja korpujauhotettuun torttuvuokaan.
3. Paista uunissa 175 asteessa 20- 25 min.
1. Kostuta jäähtynyt pohja makeutetulla maidolla.
1. Pese ja kuivaa kulho huolella.
2. Aseta perhosvatkain paikoilleen.
3. Mittaa kerma kulhoon ja vatkaa vaahdoksi.
Aseta aika* / nopeus 4, seuraa kerman vatkautumista kulhon kannen aukosta.
Tarvittava aika on kymmenissä sekunneissa, ole varovainen.
Keskeytä ja tarkista!
4. Sekoita joukkoon rahka ja sokeri.
5. Kaada kerma-rahkaseos torttupohjan päälle ja
koristele marjoilla ja sitruunamelissan lehdillä.
*Vatkausaika on riippuvainen kerman määrästä, lämpötilasta ja rasvapitoisuudesta.
Vaikkei olisi reseptejäkään hakemassa, kuvat on jo niin herkullisia!!
VastaaPoistaOnneksi silmänruoka ei lihota ja herkkuja saa tosiaankin syödä silmillä :-)
VastaaPoista