torttuvuoka halk. 28 cm
Pohja:
- 200 g vehnäjauhoja
- 100 g voita paloina
- ripaus suolaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 70 g vettä
- 80 g sokeria
- 400 g omenoita viipaleina
- n. 30 g voita paloina
1. Lisää kaikki aineet kulhoon.
Aseta aika 1 min / sulje kansi / tähkä.
2. Levitä taikina jauhoitetuin sormin torttuvuuan
( halk. 28 cm) pohjalle ja reunoille.
Päällinen:
1. Lisää sokeri kulhoon.
Aseta aika 10 s / nopeus 10.
2. Kuori ja viipaloi omenat.
3. Levitä omenaviipaleet pohjan päälle.
4. Ripottele päälle tomusokeri ja lisää voinokareet pinnalle.
5. Paista uunissa 200 asteessa n. 35- 40 min.
Ranskalaiset syövät omenatorttua jälkiruokana kermavaahdon tai jäätelön ja calvadoksen kanssa.
Ja hyvää on! Sokerista ja voista pintaan tulee vähän karamellisoitunut, todella makea kuorrute.
Alkuperäinen ohje Thermomix Kulinarisches Mittelmeer- kirjasta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti