perjantai 14. syyskuuta 2012

Ranskalainen omenatorttu



torttuvuoka halk. 28 cm

Pohja:
  • 200 g vehnäjauhoja
  • 100 g voita paloina
  • ripaus suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 70 g vettä
Päällinen:
  • 80 g sokeria
  • 400 g omenoita viipaleina
  • n. 30 g voita paloina
Pohja:
1. Lisää kaikki aineet kulhoon.
   Aseta aika 1 min / sulje kansi / tähkä.
2. Levitä taikina jauhoitetuin sormin torttuvuuan
   ( halk. 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Päällinen:
1. Lisää sokeri kulhoon.
   Aseta aika 10 s / nopeus 10.
2. Kuori ja viipaloi omenat.
3. Levitä omenaviipaleet pohjan päälle.
4. Ripottele päälle tomusokeri ja lisää voinokareet pinnalle.
5. Paista uunissa 200 asteessa n. 35- 40 min.

Ranskalaiset syövät omenatorttua jälkiruokana kermavaahdon tai jäätelön ja calvadoksen kanssa.

Ja hyvää on! Sokerista ja voista pintaan tulee vähän karamellisoitunut, todella makea kuorrute.

Alkuperäinen ohje Thermomix Kulinarisches Mittelmeer- kirjasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti