lauantai 29. syyskuuta 2012

Sipulipiirakka




iso uuninpellinen

Pohja:
  • 500 g jauhoja
  • 30 g öljyä
  • 30 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 250 g kädenlämpöistä vettä
Täyte:
  • 1000 g sipulia
  • 60 g öljyä
  • (50 g  kinkkupaloja)
  • 60 g vehnäjauhoja
  • 250 g ranskankermaa / kaura- tai soijakermaa
  • 2 munaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kuminaa

Pohja:

1. Lisää pohjaan tulevat aineet kulhoon.
    Aseta aika 2 min / sulje kansi/ tähkä.
2. Siirrä toiseen astiaan ja anna kohota täytteen tekemisen ajan.

Täyte:

1. Lisää sipulin puolikkaat kulhoon.
    Aseta aika 8 s / nopeus 5.
2. Lisää öljy ( ja kinkkupalat ).
   Aseta aika 5 min / Varoma / nopeus 1.
3. Lisää loput aineet.
   Aseta aika 10 s / nopeus 3.
4. Kauli taikinasta ison uuninpellillisen kokoinen levy.
5. Kaada täyte pohjan päälle.
6. Paista uunissa 200 asteessa 40 min.

Herkullinen iltapalapiirakka!

Meidän viinialueella syödään sipulipiirakkaa Federweißer- juoman kanssa. Juoma puristetaan sadon ensimmäisistä rypäleistä ennen varsinaista viinin valmistusta. Maku muistuttaa erehdyttävästi rusinatonta simaa. Alkoholia Federweißerissa on nelisen prosenttia ja sitä voi näin syksyisin ostaa viinitiloilta tai kadunvarsilta olevista kojuista omiin kanistereihin.
Niin ja herkuttelun jälkeen molemmat käyvät mukavasti mahassa ;-)








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti