- 500 g lohta
- mustapippuria myllystä
- 1/2 sitruunanmehu
- 150 g sipulia puolikkaina
- 2 valkosipulinkynttä
- 150 g porkkanaa paloina
- 50 g juuriselleriä paloina
- 20 g öljyä
- 600 g tomaattimurskaa
- 100 g vettä
- 1 tl timjamia
- 1 laakerinlehti
- 1/2 tl fenkolia
- 1 tl suolaa
- ripaus sokeria
- mustapippuria
Pinnalle:
- yrttejä esim. ruohosipuli, tilli, persilja
Lisuke:
- 300 g riisiä tai ryynejä
- 1000 g vettä
- suolaa
1. Pilko lohi reiluiksi paloiksi ja levitä uunivuuan pohjalle.
2. Ripottele päälle mustapippuria ja pirskota sitruunamehua.
3. Lisää kulhoon sipulin puolikkaat, valkosipulinkynnet, porkkanan
ja juurisellerin palat.
ja juurisellerin palat.
Aseta aika 10 s / nopeus 4 lastaa apuna käyttäen.
4. Lisää öljy.
Aseta aika 5 min / Varoma / suunnan vaihto / nopeus 1.
5. Lisää loput aineet.
Aseta aika 5 min / Varoma / suunnan vaihto / nopeus 1.
6. Kaada vihanneskastike lohipalojen päälle.
7. Ripottele päälle reilusti yrttisilppua.
8. Paista uunissa 200 asteessa n. 30 min.
Lohen paistuessa keitä riisi/ ryynit.
1. Lisää kulhoon vesi ja suola.
2. Mittaa riisi/ ryynit lävikköön.
Aseta aika* / Varoma / nopeus 1.
*Kts. keittoaika pussin kyljestä.
Hyvää saa ilman kermaakin!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti