sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Tomaattinen uunilohi riisillä


6-7 annosta

  • 500 g lohta 
  • mustapippuria myllystä
  • 1/2 sitruunanmehu
  • 150 g sipulia puolikkaina
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 150 g porkkanaa paloina 
  • 50 g juuriselleriä paloina
  • 20 g öljyä
  • 600 g tomaattimurskaa
  • 100 g vettä
  • 1 tl timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • 1/2 tl fenkolia
  • 1 tl suolaa
  • ripaus sokeria
  • mustapippuria
Pinnalle:
  • yrttejä esim. ruohosipuli, tilli, persilja
Lisuke:
  • 300 g riisiä tai ryynejä
  • 1000 g vettä 
  • suolaa

1. Pilko lohi reiluiksi paloiksi ja levitä uunivuuan pohjalle.
2. Ripottele päälle mustapippuria ja pirskota sitruunamehua.
3. Lisää kulhoon sipulin puolikkaat, valkosipulinkynnet, porkkanan
  ja juurisellerin palat.
    Aseta aika 10 s / nopeus 4 lastaa apuna käyttäen.
4. Lisää öljy.
    Aseta aika 5 min / Varoma / suunnan vaihto / nopeus 1.
5. Lisää loput aineet.
    Aseta aika 5 min / Varoma / suunnan vaihto / nopeus 1.
6. Kaada vihanneskastike lohipalojen päälle.
7. Ripottele päälle reilusti yrttisilppua.
8. Paista uunissa 200 asteessa n. 30 min.


Lohen paistuessa keitä riisi/ ryynit.
1. Lisää kulhoon vesi ja suola.
2. Mittaa riisi/ ryynit lävikköön.
    Aseta aika* / Varoma / nopeus 1.
   *Kts. keittoaika pussin kyljestä.


Hyvää saa ilman kermaakin!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti