maanantai 22. huhtikuuta 2013

Vähähiilihydraattinen Maki- sushi


3 rullaa

  • 200 g luonnon tofua
  • 3 rkl rapsiöljyä
  • 40 g soijakastiketta
  • 2 rkl agave- siirappia
  • 50 g tahini- seesamtahnaa
  • 470 g palsternakkaa paloina
  • 15 g etikkaa
  • 35 g mantelitahnaa
  • 2 tl seesamöljyä
  • 1 tl agave- siirappi
  • suolaa

  • 1 avokado
  • 1 porkkana
  • 1 kevätsipuli
  • 3 norilevyä
1. Suikaloi tofu.
2. Lisää pannulle rapsiöljy ja kypsennä tofusuikaleita 4-5 min.
3. Sekoita sillä aikaa soijakastike, agave- siirappi ja seesamtahna.
4. Kaada kastike tofusuikaleiden päälle.
    Anna karamellisoitua pannulla 1-2 min.
5. Nosta suikaleet talouspaperin päälle.
6. Lisää kulhoon (kuoritut) palsternakan palat.
    Aseta aika 7-10 s / nopeus 5, lastaa apuna käyttäen.
    Palsternakkarouheen tulisi kooltaan vastata riisiä.
7. Lisää joukkoon etikka, mantelitahna, seesamöljy,
    agave-siirappi ja suola.
    Aseta aika 10 s / suunnan vaihto / nopeus 3.
8. Suikaloi kuorittu avocado, porkkana ja kevätsipuli.
9. Levitä norilevy sileä puoli alaspäin bambumaton ( leivinpaperin) päälle.
10. Levitä puolikkaalle levylle 1/3 palsternakasta.
11. Kostuta vedellä norilevyn toinen pää.
12. Jaa suikaleita palsternakkarouheen päälle ja rullaa bambumattoa apuna käyttäen tiiviksi rullaksi.
13. Leikkaa terävällä veitsellä rullasta viipaleita, sopivan kokoisiksi suupaloiksi.
14. Herkuttele soijakastikkeeseen sekoitetun wasabi- tahnan kanssa.

Perinteisten sushin ystävänä olin yllättynyt miten hyviä nämä oli! Oma ehdoton suosikki!!!!!

Alkuperäinen ohje Vegan for fit- die Attila Hildmann 30- Tage- Challenge- kirjasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti