keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Bataattipata




neljälle
  • 1 punasipuli puolikkaina
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 15 g öljyä
  • 250 g bataattia* kuutioina
  • 150 g vettä
  • 350 g tomaattipureeta
  • 3 laakerinlehteä 
  • 1 tl jeeraa
  • vähän chiliä 
  • suolaa
  • 200 g munakoisoa suikaleina
  • 1 prk (350 g ) kikherneitä 
Pinnalle:
  • persiljaa tai korianteria
1. Lisää sipulin puolikkaat ja valkosipulinkynnet kulhoon.
    Aseta aika 3 s / nopeus 5.
2. Lisää öljy.
    Aseta aika 3 min / Varoma / nopeus 1.
3. Pilko bataatti 2,5 cm:n kokoisiksi kuutioiksi.
    Lisää kuutiot kulhoon.
4. Lisää vesi, tomaattipure, laakerinlehdet, jeera, chili ja suola.
     Aseta aika 8 min / 100 astetta / suunnan vaihto/ sekoita.
5. Suikaloi munakoiso n. 1 cm:n vahvuisiksi suikaleiksi.
    Lisää kulhoon.
    Aseta aika 10 min / 100 astetta / suunnan vaihto/ sekoita.
6. Lisää valutetut kikherneet.
    Aseta aika 5 min / 100 astetta / suunnan vaihto/ sekoita.
7. Ripottele päälle silputtua persiljaa tai korianteria.

* Luomubataatti kannattaa käyttää kuorineen, sillä kuoressa on paljon tärkeitä hivenaineita.

Ihanan lämmittävää ja täyttävää ;-)

Alkuperäistä ohjetta
Vegetarisch basisch gut 100 einfache basische Rezepte für Genießer- kirjasta mukaillen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti