tiistai 21. tammikuuta 2014

Kaali-purjovuoka


kolmelle
  • 650 g valkokaalia reiluina paloina
  • 150 g purjoa reiluina paloina
  • 1 l vettä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 200 g mozzarellajuustoa
  • balsamiviinietikkaa
  • oliiviöljyä

1. Lisää kaalin ja purjon palat kulhoon.
    Aseta aika 2- 3 s / nopeus 5 lastaa apuna käyttäen.
2. Kaada kaalipurjosilppu Varoman koriin.
3. Lisää vesi kulhoon.
    Aseta Varoma kori kulhon päälle.
    Aseta aika 15 min / Varoma / nopeus 2.
4. Kaada kaalipurjosilppu uunivuokaan.
5. Kaada kulhosta päälle keitinlientä 1-2 dl.
6. Mausta suolalla ja pippurilla, sekoita.
7. Kuorruta pinta pilkotulla mozzarellalla.
8. Pirskota päälle balsamiviinietikkaa ja oliiviöljyä.
9. Paista 200 asteisessa uunissa tunnin ajan. 
    Peitä tarvittaessa foliolla.
10. Tarjoile lisäksi puolukkahilloa.

Halutessasi voit keittää lisäksi riisiä kts. riisin keitto-ohje kohdasta perusreseptit- riisi.

Alkuperäinen ohje emäntänä olga, kasvisruokaa läheltä koko perheelle- kirjasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti