tiistai 8. heinäkuuta 2014

Suklaajäätelö



  • 20- 40 g kookossokeria
  • 300 g jäisiä banaanin paloja
  • 10- 20 g kaakao- tai carob-jauhetta*

1. Lisää kookossokeri kulhoon.
    Aseta aika 10 s / nopeus 10.
2. Lisää loput aineet.
    Aseta aika 20 s / nopeus 8. 
    Laske lastalla massaa kulhon reunoilta alas.
    Aseta aika 10 s / nopeus 8.
3. Saat jäätelöstä mukavan lusikoitavaa, kun maltat pitää
    jäätelön hetken pakastimessa.
4. Koristele esim. kaakaonirpseillä.

* Carob- pulverilla saat jäätelöstä vielä kevyempää, sillä carob- pulveri ei sisällä juuri ollenkaan rasvaa.

Kotiraadiltamme täydet pisteet!
Lapsemme ja mieheni mielestä banaanipohjaisen suklaajäätelö maistui aivan kuin normaali suklaajäätelö. Banaanin mauasta ei ollut tietoakaan!

Tiesitkö, että kookossokeri valmistetaan kookospalmun kukinnoista?
Kookossokeri on lisäksi makunsa, ravinnetiheytensä ja ekologisuutensa vuoksi ehdottomasti yksi parhaista saatavillamme olevista kidemäisistä makeuttajista. Kookospalmusokerin glykeeminen indeksi on erittäin alhainen verrattuna muihin sokereihin. Tämä tekee sokerista hyvän vaihtoehdon esimerkiksi diabeetikoille.
Maku on hyvin lähellä intiaanisokeria, mutta karamellimainen vivahde on tehnyt siitä monien huippukokkien suosikin!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti