maanantai 18. elokuuta 2014

Chilisalaatti


Isohko annos

Kastike:
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 punasipuli
  • 30 g aurinkokuivattuja tomaatteja ilman öljyä
  • 350 g tomaatteja puolikkaina
  • basilikaa
  • paprikajauhetta
  • chiliä
  • kuminaa
  • timjamia
Salaatti:
  • 200 g kesäkurpitsaa paloina
  • 200 g porkkanaa paloina
  • 1-2  varsisellerin vartta
  • 2 kevätsipulia
  • 1 paprika kuutioina
  • jalopenoa siivuina
  • 1 avocado paloina
  • n. 300 g kirsikkatomaatteja puolikkaina
  • n. 300 g maissia
  • n. 300 g kidney- papuja
  • korianteria tai persiljaa

Kastike:

1. Lisää valkosipulikynnet ja punasipulin puolikkaat kulhoon.
   Aseta aika 3s / nopeus 6.
2. Lisää pehmennetyt aurinkokuivatut tomaatit.
   Aseta aika 5 s / nopeus 8.
3. Lisää tomaatin puolikkaat ja mausteet.
   Aseta aika 15 s / nopeus 8.
4. Siirrä kastike toiseen astiaan.

Salaatti:
1. Lisää kesäkurpitsan palat kulhoon.
   Aseta aika 1-2 s / nopeus 5 lastaa apuna käyttäen.
   Kaada silppu salaattikulhoon.
2. Lisää porkkanan palat kulhoon.
   Aseta aika 5-8 s / nopeus 6 lastaa apuna käyttäen.
   Kaada silppu salaattikulhoon.
3. Lisää varsisellerin ja kesätsipulin varret.
   Aseta aika 3- 5 s / nopeus 5.
   Kaada silppu salaattikulhoon.
4. Lisää paprikakuutiot, jalopenosiivut, tomaatin puolikkaat,
   avocadopalat, valutetut maissit ja pavut salaattikulhoon.
5. Kaada kastike päälle ja sekoita.
6. Mausta korianteri- tai persiljasilpulla.

Ruokaisa ja kevyt salaatti!
Omien makumieltymysten mukaan voit vaihdella, poistaa tai lisätä vihanneksia ja mausteita ja näin saat aina vähän erimakuisen salaatin.
Herkkusienet ja tuore ananas sopivat salaattiin myös erityisen hyvin.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti