sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Brezelit eli saksalaiset rinkilät





10-12 kpl
  • 400- 420 g maitoa
  • 40 g ( 1 pala) hiivaa
  • 600 g jauhoja
  • 2 tl suolaa
Keittämiseen:
  • 500 g vettä
  • 3 rkl soodaa
1. Lisää kulhoon maito ja hiiva.
   Aseta aika 2 min / 37 astetta / nopeus 1.
2. Lisää jauhot ja suola.
   Aseta aika 2 1/2 min / sulje kansi/ tähkä.
3. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
4. Leivo taikinasta 10- 12 brezeliä, kts. kuvat alla.
5. Lisää tavalliseen kattilaan vesi ja sooda, anna kiehua hellalla.
6. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
7. Uppopaista brezeleitä soodavedessä 30 s - 1 min.
8. Nosta reikäkauhalla leivinpaperilla päällystetyn uunipellin päälle.
9. Ripottele päälle halutessasi merisuolaa tai siemeniä esim. auringonkukan- tai seesaminsiemeniä.
10. Paista uunissa n. 15 min.
11. Herkuttele voin kanssa.




Vinkki

Voit kokeilla erilaisia jauhoja. Itse käytin osan spelttiä ja osan täysjyvää ja brezeleistä tuli erityisen hyviä. Itsetehdyt ovat kyllä aivan omaa luokkaansa! Ja mikä parasta, ilman kaikkia niitä lisäaineita, joita pakastebrezelit sisältää.

Kokeilepa
Halkaise brezelit ja levitä väliin tuorejuustoa ja vihanneskrassia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti