sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Kurpitsapihvit vegaani


14 pihviä
  • 250 g kikherneitä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 sipuli puolikkaina
  • 20 g öljyä
  • persiljaa
  • 400 g kurpitsaa paloina
  • 100 g vettä
  • kasvisliemijauhetta
  • 2 rkl soijajauhoja
  • 1/2 tl juustokuminaa 
  • pippuria
  • (öljyä paistamiseen)

1. Lisää kikherneet kulhoon.
    Aseta aika 15 s / nopeus 8. Siirrä jauho toiseen astiaan. 
2. Lisää sipulin puolikkaat ja valkosipulin kynsi kulhoon.
    Aseta aika 3 s / nopeus 5.
3. Lisää öljy.
    Aseta aika 3 min / Varoma/ nopeus 1.
4. Lisää persilja ja kurpitsan palat kulhoon.
    Aseta aika 10 s / nopeus 8. 
5. Lisää kikhernejauhot ja loput aineet.
    Aseta aika 30 s / nopeus 5, lastaa apuna käyttäen.
6. Anna massan vetäytyä n. 20 min. Sekoita lastalla välillä.
7. Muotoile pihveiksi ja paista uunissa 175 asteessa tai pannulla kauniin ruskeiksi.
8. Tarjoa raikkaan salaatin tai dipin kanssa.

Vinkki
Lisäsin massaan lopuksi reilusti auringonkukansiemeniä. Niillä saa mukavaa purtavaa muuten pehmeisiin pihveihin.

Alkuperäistä ohjetta Thermomix Finesse 5/2013- lehtisestä mukaillen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti