sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Gluteenittomat rieskat


8 rieskaa
  • 100 g kaurahiutaleita
  • 400 g kylmää maitoa/ kaurajuomaa
  • 15 g hiivaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 20 g vaaleaa siirappia
  • 60 g soijajauhoja
  • 20 g psyllium- jauhetta*
1. Lisää kaurahiutaleet kulhoon.
   Aseta aika 15 s / nopeus 10.
2. Lisää loput aineet.
   Aseta aika 30 s / nopeus 3.
3. Siirrä taikina toiseen astiaan. Peitä muovilla ja anna kohota 2 tuntia.
4. Kauli taikinasta 8 ohutta rieskaa soijajauhoja apuna käyttäen.
5. Pistele haarukalla  ja paista joko kuivalla paistinpannulla molemmin 
puolin kauniin ruskeaksi tai uunissa 200 asteessa.

Taivaallisen pehmeitä ja maukkaita!

* Psyllium- jauhe on gluteenitonta, jänönratamon siemenistä kuivattua ja jauhettua. Jauhe antaa sitkoa gluteenittomiin taikinoihin ja on vatsaa hellivä runsaan kuitupitoisuutensa vuoksi.

Alkuperäinen ohje Nytt bröd, baka gott utan gluten- kirjasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti