maanantai 7. syyskuuta 2015

Vadelmainen raakajuustokakku


esim. rengasvuoka halk. 24 cm

Pohja:
  • 100 g pekaani- / saksanpähkinöitä/ manteleita
  • 120 g pehmeitä taateleita
  • 3 rouhaisua merisuolaa

Täyte:

  • 360 g liotettuja (280 g kuivia) cashewpähkinöitä
  • 200 g sitruunamehua
  • 1/2 tl vaniljajauhetta
  • 100 g kookosöljyä*
  • 50 g agavensiirappia/ intiaanisokeria
  • 250 g vadelmia
Koristeluun:
  • vadelmia
Pohja:
1. Lisää pohjan aineet kulhoon.
    Aseta aika 20 s / nopeus 6.
2. Taputtele massa rengasvuuan pohjalle.

Täyte:
1. Lisää kaikki muut aineet paitsi vadelmat kulhoon.
    Aseta aika 1 min / nopeus 10.
    Laske massa alas lastalle ja 
    aseta aika 1 min / nopeus 10.
2. Levitä 2/3 osaa täytteestä pohjan päälle.
3. Lisää kulhoon vadelmat.
    Aseta aika 1 min / nopeus 10.
4. Levitä vadelmainen täyte edellisen päälle.
5. Laita kakku pakastimeen jäähtymään. Kakun koosta riippuen se on valmista parin tunnin kuluttua.
Mikäli säilytät kakkua pitempään pakastimessa, kannattaa kakun antaa sulaa kunnolla ennen tarjoilua.
Kakku on parhaimmillaan pehmeänä eikä jäisen hileisenä.

*osan kookosöljystä voit korvata psylliumilla esim. 1 rkl (reilu) kookosöljyä ja 1 rkl psylliumia







1 kommentti:

  1. Olin eilen riemuissani. Sain Termomixini takaisin! Kone oli melkein vuoden tyttärilläni lainassa ja eilen ostimme tytöille blenderin. Raivasin keittiöstä tilaa ja puhdistin koneen tulevaa yhteistyötä malttamattomana odottaen. Nyt tulee taas käytyä täällä sinun blogissasi. Paljon on vielä kokeiltavaa ja opittavaa:)

    VastaaPoista