lauantai 31. joulukuuta 2011

Ihastuttava kermainen lanttukeitto

kuusi annosta

  • 1 sipulia puolikkaina
  • 40 g kinkkukuutioita
  • 420 g lanttu- ja porkkanakuutioita
  • 120 g perunakuutioita
  • 30 g sellerikuutioita
  • 20 g kevätsipulia renkaina
  • 1 maapähkinän kokoinen pala inkivääriä ohuina siivuina
  • 600 g vettä
  • 1 1/2 kanaliemikuutio
  • 100 g kermaa
  • 1/4 tl pippuria myllystä
  • 8 siivua amerikan pekonia
  • 150 g lanttukuutioita

    1. Lisää sipulin puolikkaat kulhoon.
        Aseta aika 3 s / nopeus 5.
    2. Lisää kinkkukuutiot.
        Aseta aika 4 min / Varoma/ nopeus 1.
    3. Lisää kaikki muut aineet paitsi pekoniviipaleet ja 150 g lanttukuutioita.
        Aseta aika 45- 60 min / 90 astetta / nopeus 1.
    4. Keiton kiehuessa pujota pekoniviipaleet*  varrastikkuun ja  
        ruskista pekoniviipaleet pannulla molemmin puolin.
        Ruskista samassa rasvassa lanttukuutiot.
    5. Koristele keitto lanttukuutioilla ja pekonivartailla.

        *Vaihtoehtoisesti voit murustaa käristetyn pekonin keiton pinnalle.

    Uskomaton kokeilu, sillä keitto maistui lapsillekin, joille jo lanttu- sanana aiheuttaa näppylöitä ;-)
    Suosittelen lämpimästi :-`)
    Resepti Thermomix Finessen Rezeptheft 6/ 2011

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti