tiistai 4. helmikuuta 2014

Kasviskanawokki



kuudelle


  • 300 g täysjyväbasmatiriisiä*
  • 1000 g vettä

  • 200 g porkkanoita suikaleina
  • 250 g herkkusieniä viipaleina
  • 1 parsakaalia nuppuina
  • iso punasipuli suikaleina
  • keltaista ja punaista paprikaa paloina
  • purjo suikaleina
  • loraus seesamiöljyä
  • 1-3 rkl vihreää currytahnaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • reilu pala tuoretta inkivääriä hienonnettuna
  • 1 tl currya
  • 1 tl kurkumaa
  • 400 g broileria suikaleina tai paloina
  • soijakastiketta
  • 1 prk a`400 ml kookosmaitoa
  • kuumaa vettä
  • maapähkinöitä

1. Lisää vesi kulhoon ja riisi lävikköön.
    Aseta aika *14 min / Varoma/ nopeus.
2. Pilko ja suikaloi sillä välin vihannekset.
    Täytä Varoma kori vihanneksilla.
3. Aseta Varoma kori kulhon päälle.
    Aseta aika 14- 16 min / Varoma / nopeus 1.
4. Riisin ja vihannesten kypsyessä lisää wokkipannulle seesamiöljy.
5. Kuumenna wokkipannulla öljyssä currytahna, hienonnettu valkosipuli, 
     inkivääri, curry ja kurkuma.
6. Lisää broilerisuikaleet ja kypsennä kunnes liha on kypsää.
7. Lisää kookosmaito ja vesi. Mausta soijakastikkeella.
8. Kaada wokkipannulle höyrytetyt vihannekset.
9. Ripottele päälle maapähkinöitä ja tarjoile riisin kanssa.

* Täysjyväbasmatiriisin keittoaika on puolisen tuntia. Mikäli käytät tavallista basmatiriisiä, aseta Varoma kori kulhon päälle yhtä aikaa riisin kanssa.

Maku hipoo kuulemma jo erään hyväksi koetun aasialaisen ravintolan vastaavan annoksen makua.
Pisteet kotiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti