tiistai 4. helmikuuta 2014

Kasviswokki



kuudelle


  • 300 g täysjyvä basmatiriisiä*
  • 1000 g vettä

  • 200 g porkkanoita suikaleina
  • 200 g herkkusieniä viipaleina
  • 1 parsakaalia nuppuina
  • iso punasipuli suikaleina
  • purjo suikaleina
  • loraus seesamiöljyä
  • 1-3 rkl vihreää currytahnaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • reilu pala tuoretta inkivääriä hienonnettuna
  • currya
  • kurkumaa
  • soijakastiketta
  • 2 prk a`400 ml kookosmaitoa
  • kuumaa vettä
  • maapähkinöitä

1. Lisää vesi kulhoon ja riisi lävikköön.
    Aseta aika *14 min / Varoma/ nopeus.
2. Pilko ja suikaloi sillä välin vihannekset.
    Täytä Varoma kori vihanneksilla.
3. Aseta Varoma kori kulhon päälle.
    Aseta aika 14- 16 min / Varoma / nopeus 1.
4. Riisin ja vihannesten kypsyessä lisää wokkipannulle seesamiöljyä.
5. Kuumenna wokkipannulla öljyssä currytahna, hienonnettu valkosipuli,
    inkivääri, curry ja kurkuma.
6. Lisää kookosmaito ja vesi. Mausta soijakastikkeella.
7. Kaada wokkipannulle höyrytetyt vihannekset.
8. Ripottele päälle maapähkinöitä ja tarjoile riisin kanssa.

* Täysjyvä basmatiriisin keittoaika on puolisen tuntia. Mikäli käytät tavallista basmatiriisiä, aseta Varoma kori kulhon päälle yhtä aikaa riisin kanssa.

Täydet pisteet kotijoukoilta! Maku hipoo kuulemma jo erään hyväksi koetun aasialaisen ravintolan vastaavan annoksen makua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti