keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Linssimuhennos


viidelle


  • 100 g sipulia puolikkaina
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 10 g öljyä
  • 200 g porkkanoita paloina
  • 600 g kiehuvaa vettä
  • 1-2 tl kasvisliemijauhetta
  • 200 g tomaattisosetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl meiramia
  • ripaus sokeria
  • 250 g kuivia punaisia linsseja*
  • 1 paprika suikaleina
  • 1 dl silputtua persiljaa
  • pippuria myllystä
  • sitruunamehua

1. Lisää sipulin puolikkaat ja valkosipulinkynnet kulhoon.
    Aseta aika 5 s / nopeus 5.
2. Lisää öljy.
    Aseta aika 3 min / Varoma / nopeus 1.
3. Lisää kaikki aineet muut paitsi linssit, paprikasuikaleet ja persilja.
    Aseta aika 10 min / 100 astetta / suunnan vaihto/ 
    nopeus 1, ilman mittalasia.
4. Lisää linssit.
    Aseta aika 5* min / 100 astetta / suunnan vaihto / 
    nopeus sekoita, ilman mittalasia.
5. Lisää paprikasuikaleet.
    Aseta aika 5 min / 100 astetta / suunnan vaihto/ sekoita.
6. Leikkaa päälle tuoretta persiljaa, mausta pippurilla ja sitruunamehulla.

* Tarkista linssien keittoaika pussinkyljestä.


teksti www.fit.fi- sivuilta 
Linssit
Linssit kuuluvat herneiden ja papujen tapaan palkokasveihin, joka meillä Suomessa on aliarvostettu ruoka-aineryhmä. Linssien ravintosisältö on hipoo täydellisyyttä. Niissä on matalan GI:n hyviä hiilihydraatteja, paljon kuituja, vähän rasvaa ja muihin kasviksiin nähden poikkeuksellisen runsaasti proteiinia. Linssit ovat vähäenergisiä ja täyttäviä, mikä tekee niistä oivan valinnan linjoistaan huolehtiville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti