viidelle
- 100 g sipulia puolikkaina
- 2 valkosipulinkynttä
- 10 g öljyä
- 200 g porkkanoita paloina
- 600 g kiehuvaa vettä
- 1-2 tl kasvisliemijauhetta
- 200 g tomaattisosetta
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl meiramia
- ripaus sokeria
- 250 g kuivia punaisia linsseja*
- 1 paprika suikaleina
- 1 dl silputtua persiljaa
- pippuria myllystä
- sitruunamehua
1. Lisää sipulin puolikkaat ja valkosipulinkynnet kulhoon.
Aseta aika 5 s / nopeus 5.
2. Lisää öljy.
Aseta aika 3 min / Varoma / nopeus 1.
3. Lisää kaikki aineet muut paitsi linssit, paprikasuikaleet ja persilja.
Aseta aika 10 min / 100 astetta / suunnan vaihto/
nopeus 1, ilman mittalasia.
nopeus 1, ilman mittalasia.
4. Lisää linssit.
Aseta aika 5* min / 100 astetta / suunnan vaihto /
nopeus sekoita, ilman mittalasia.
nopeus sekoita, ilman mittalasia.
5. Lisää paprikasuikaleet.
Aseta aika 5 min / 100 astetta / suunnan vaihto/ sekoita.
6. Leikkaa päälle tuoretta persiljaa, mausta pippurilla ja sitruunamehulla.
* Tarkista linssien keittoaika pussinkyljestä.
teksti www.fit.fi- sivuilta
Linssit
Linssit kuuluvat herneiden ja papujen tapaan palkokasveihin, joka meillä Suomessa on aliarvostettu ruoka-aineryhmä. Linssien ravintosisältö on hipoo täydellisyyttä. Niissä on matalan GI:n hyviä hiilihydraatteja, paljon kuituja, vähän rasvaa ja muihin kasviksiin nähden poikkeuksellisen runsaasti proteiinia. Linssit ovat vähäenergisiä ja täyttäviä, mikä tekee niistä oivan valinnan linjoistaan huolehtiville.
Linssit kuuluvat herneiden ja papujen tapaan palkokasveihin, joka meillä Suomessa on aliarvostettu ruoka-aineryhmä. Linssien ravintosisältö on hipoo täydellisyyttä. Niissä on matalan GI:n hyviä hiilihydraatteja, paljon kuituja, vähän rasvaa ja muihin kasviksiin nähden poikkeuksellisen runsaasti proteiinia. Linssit ovat vähäenergisiä ja täyttäviä, mikä tekee niistä oivan valinnan linjoistaan huolehtiville.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti