viidelle
- 1 l vettä
- 200 g ryynejä
- 1 tl suolaa
- vihanneksia esim. parsakaali, kesäkurpitsa, paprika
1. Lisää vesi, ryynit ja suola kulhoon.
Aseta aika kts. keittoaika pakkauksen kyljestä ja
vähennä siitä 13-15 min/ 100 astetta/ nopeus 1.
vähennä siitä 13-15 min/ 100 astetta/ nopeus 1.
2. Pilko vihannekset Varoman koriin.
Aseta aika 13-15 min / Varoma/ nopeus 1.
3. Kaada ryynit lävikköön.
3. Kaada ryynit lävikköön.
4. Yhdistä ryynit ja vihannekset tarjoiluastiaan.
Itse käytin spelttiryynejä, joiden kokonaiskeittoaika on 30 min. Kypsensin ryynejä ensin 16 min, jonka jälkeen asetin Varomakorin kulhon päälle ja jatkoin keittoaikaa 14 min. Mikäli ryynien keittoaika on esim 15 min aseta Varoma kori samanaikaisesti kulhon päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti