4-5 annosta
garam- masala-mausteseos tai käytä valmista:
- 1 rkl kokonaisia mustapippureita
- 1 rkl kokonaisia koriantereita
- 1 rkl kuminan siemeniä
- 1/2 tl muskottipähkinää
- 1/2 tl neilikkaa
- 2 1/2 rkl jauhettua kardemummaa
- 2 rkl currya
mausteiset kikherneet:
- 140 g sipulia puolikkaina
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 rkl öljyä
- 1 rkl balsamiviinietikka
- 1 rkl garam masala mausteseosta
- 1/2- 1 tl chilijauhetta
- suolaa
- 500 g keitettyjä kikherneitä
- 800 g bataattia paloina
- 250 g porkkanaa paloina
- 200 g vettä
- 100 g kookosmaitoa tai kaurakermaa
lisäksi:
- tuoretta korianteria tai persiljaa
garam- masala- mausteseos:
1. Lisää kaikki aineet kulhoon.
Aseta aika 40 s / nopeus 10.
2. Siirrä mausteseos toiseen astiaan.
kikherneet:
1. Lisää sipulin puolikkaat ja valkosipulin kynnet kulhoon.
1. Lisää kaikki aineet kulhoon.
Aseta aika 40 s / nopeus 10.
2. Siirrä mausteseos toiseen astiaan.
kikherneet:
1. Lisää sipulin puolikkaat ja valkosipulin kynnet kulhoon.
Aseta aika 5 s / nopeus 5.
2. Lisää öljy, balsamiviinietikka ja 1 rkl garam masala- mausteseosta.
Aseta aika 3 min / Varoma / nopeus 1.
3. Lisää kikherneet.
Aseta aika 3 min / Varoma / suunnan vaihto / sekoita.
4. Kaada seos kattilaan ja pidä lämpimänä.
bataattisose:
1. Lisää bataatin ja porkkanan palat kulhoon.
Aseta aika 5-10 s / nopeus 5.
Aseta aika 22 min / 100 astetta / nopeus 1.
2. Lisää kookosmaito ja suola.
Aseta aika 30 s / nopeus 2-4-6-8.
3. Ripottele päälle persiljaa tai korianteria.
Tarjoile mausteisten kikherneiden kanssa.
Alkuperäinen ohje aivan ihanasta Elina Immosen kirjasta, Vegaanin keittiössä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti