sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Focaccia

Taikina:
  • 250 g kädenlämpöistä vettä
  • 30 g hiivaa
  • 1 tl sokeria
  • 150 g keitettyjä perunoita paloina
  • 500 g vehnajauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 20 g oliiviöljyä
Päällinen:
  • 2 valkosipulin kynsi
  • 30 g oliiviöljyä
  • kirsikkatomaatteja, oliiveja, punasipulia viipaleina
  • 2 tl oreganoa
  • 1/2 - 1 tl karkeaa suolaa
Taikina:
1. Lisää vesi, hiiva ja sokeri kulhoon.
    Aseta aika 20 s / nopeus 2.
2. Lisää perunan palat.
    Aseta aika 8 s / noepus 4.
3. Lisää loput aineet.
    Aseta aika 3 min / sulje kansi / tähkä.
    Siirrä toiseen astiaan ja anna kohota parisen tuntia.

Päällinen:
1. Lisää valkosipulinkynsi  kulhoon.
    Aseta aika 5 s / nopeus 5. Siirrä toiseen astiaan.
2. Lisää öljy, tomaatin puolikkaat ja 1 rkl oreganoa valkosipulin joukkoon,
    sekoita ja anna maustua.
3. Leivo öljytyin käsin leipäsiksi pellille.
4. Paina sormilla kuopat tomaatin puolikkaille/ oliiveille.
5. Levitä loppu marinadi faccacioille ja ripottele päälle oreganoa ja karkeaa suolaa.
6. Paista uunissa 200 asteessa n. 20- 25 min.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti