- 100 g esim. Emmental-juustoa paloina
- 4 dl maitoa
- 3/4 palaa hiivaa
- 1/2- 1 tl suolaa
- 8 dl vehnä- ja sämpyläjauhoja
- 1/2 dl öljyä
- (kinkku viipaleita)
- kananmuna
- sesaminsiemeniä
Aseta aika 15 s/ nopeus 6.
2. Siirrä juusto toiseen astiaan.
3. Mittaa maito kulhoon.
Aseta aika 1 min / 37 astetta/ nopeus 1.
4. Lisää kaikki muut aineet paitsi öljy.
5. Jätä osa juustoraasteesta täytteeseen.
Aseta aika 2 min/ sulje kansi/ tähkä.
6. Lisää öljy.
Aseta aika 1 min / sulje kansi/ tähkä.
Taikina saa olla mielummin pehmeää kuin kovaa.
7. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa tunnin verran.
8. Jaa taikina kahteen osaa ja kauli pyöreä levy. Leikkaa levy kahdekaan osaan.
9. Täytä osat juustoraasteella ja (kinkkuviipaleella) ja kääri kolmiot kärkeä kohti rullalle.
10. Nosta rullat leivinpaperilla peitetylle pellille ja käännä sarvien kärkiä hieman alaspäin.
11. Anna kohota hetki pellillä.
12. Ennen paistoa voitele kananmunalla ja ripottele päälle siemeniä.
Paista uunissa 225 asteessa 10- 15 minuuttia.
Tarjoa lämpimänä aamupalaksi tai iltateen kaverina.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti