torstai 30. kesäkuuta 2011

Kaurasämpylät

9 kpl
  • 50 g ruisjyviä
  • 50 g kaurajyviä
  • 350 g vehnäjauhoja
  • 250 g lämmintä vettä
  • 1 pala hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 1/2 tl sokeria
  • 40 g rypsiöljyä
Pinnalle:
  • kauraryynejä
  • vettä
1. Mittaa jyvät kulhoon.  
    Aseta aika 1 min / nopeus 10.
2. Lisää kaikki aineet kulhoon.
    Aseta aika 2 min / sulje kansi / tähkä.
3. Siirrä taikina toiseen astiaan kohoamaan. Anna kohoa kaksinkertaiseksi.
4. Alusta taikina työpäydällä ja leivo 9 sämpylää.
5. Kastele vedessä ja pyöritä kauraryyneissä.
6. Anna sämpylöiden hetki kohota pellillä.
    Paista 190 asteessa n. 20- 25 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti