sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Lohta ja vihannesvartaita piparjuurikastikkeella

neljälle
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 20 g oliiviöljyä
  • 1000 g vettä
  • 1 -2 tl kalaliemijauhetta
  • 250 g riisiä tai ryynejä
  • 250 g vihanneksia (esim. paprikaa, kesäkurpitsaa paloina, sieniä, coctailtomatteja)
  • 4 lohifilettä (a`125 g)
  • suolaa
  • pippuria
  • 1 sitruuna viipaleina
  • tilliä
Kastike:
  • 100 g maitoa
  • 30 g vehnäjauhoja
  • ripaus sokeria
  • suolaa
  • pippuria
  • piparjuuritahnaa maun mukaan

Lohi, vihannesvartaat ja riisi:

1. Pujottele vihannespalat vartaisiin.
2. Lisää sipulin palat ja valkosipuli kulhoon.
   Aseta aika 3 s / nopeus 5. Auta lastalla silppu alas kulhon reunoilta.
3. Lisää öljy.
    Aseta aika 2 min /Varoma / nopeus 1.
4. Lisää vesi ja  kalaliemijauhe kulhoon.
5. Levitä leivinpaperi Varomakorin pohjalle. Aseta lohifileet paperin päälle.
6. Mausta suolalla ja pippurilla.
7. Lisää sitruunanviipaleet päällimmäiseksi.
8. Lisää vihannesvartaat ylempään Varoman koriin.
9. Mittaa riisi lävikköön.
10. Aseta lävikkö kulhoon ja Varomakorit kulhon päälle.  
     Aseta aika 25 min* / Varoma /nopeus 1.
11. Nosta kalat ja vihannesvartaat lämpimään kastikkeen valmistamisen ajaksi.

 
Mikäli käytät ryynejä* kts. keittoaika pussista.

Kastike:

1. Mittaa 500 g  riisin- ja kalankeitinlientä, maito ja jauhot kulhoon.
    Aseta aika 5 s / nopeus 7.
    Aseta aika 4 min /100 astetta / nopeus 1.
2. Lisää mausteet, piparjuuritahna ja tilli.
    Aseta aika 10 s /nopeus 5-8. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti