maanantai 20. kesäkuuta 2011

Mausteinen linssi-porkkanakeitto


Kuudelle


  • 1-2 rkl öljyä tai voita
  • 3 (varhais-) sipulia lohkoina
  • 1 tl juustokuminaa eli jeeraa
  • 1 tl currya
  • 1-2 kasvisliemikuutio
  • 300g vettä 
  • 400 g porkkanaa (ja bataattia) paloina
  • 200 g tomaatteja
  • 1-2 tl valkosipulimurskaa
  • 1 tetra punaisia esikypsennettyjä linssejä
  • 2 dl ruokakermaa tai maitoa tai kookosmaitoa
  • vihreää Tabascoa
  • 0,5 - 1 tl suolaa 
  • tarjoiluun maustamatonta jogurttia tai ranskankermaa

1. Laita kulhoon öljy, sipulit, juustokumina ja curry.
   Aseta aika 3 min / 100 astetta/ nopeus 1.
2. Lisää porkkanat ja tomaatit. 
   Aseta aika 10s/ nopeus 4.
3. Lisää vesi ja liemikuutio.
   Aseta 17 min / 100 astetta/ nopeus 1.
4. Lisää linssit.
    Aseta 30s nopeus 6.
5. Lisää kerma.
    Aseta aika 3 min / 100 astetta/ nopeus 1.
6. Maista, lisää tarvittaessa suolaa ja vihreää Tabascoa.

Tarjoile kuumana maustamattoman jogurtin tai ranskankermatilkan kanssa.
Sekaan voit lisätä 2 rkl pilkottua tuoretta korianteria.
Jos käytät kookosmaitoa, keiton pintaan voi ripotella kookoshiutaleita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti