4-6 annosta
- 800 g raparperia paloina
- 60 g sokeria
- 60g vettä
- 1 tl kanelia
- 1 rkl perunajauhoja
1. Laita raparperi, sokeri ja vesi kulhoon esikypsennystä varten.
Aseta 5 min/ 100 astetta/ suunnan vaihto / nopeus 2.
2. Kaada keitos laakean uunivuoan (vetoisuus n. 1,5 l) pohjalle.
3. Anna jäähtyä. Tarkista makeus, lisää tarvittaessa sokeria.
4. Ripottele perunajauho pintaan, sekoita hieman.
Muruseos:
- 90 g täysjyvävehnäjauhoja
- 20 g (0,5 dl) kaurahiutaleita
- 20 g (3 rkl) sokeria
- 60 g voita tai margariinia paloina
1. Laita muruseoksen aineet kulhoon.
Aseta 10 s/ nopeus 5.
2. Ripottele muruseos raparperin päälle.
3. Paista 225 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia
kunnes murupinta on saanut hiukan väriä.
Tarjoa haaleana tai kylmänä
vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti