perjantai 10. kesäkuuta 2011

Murupaistos raparperista



4-6 annosta

  • 800 g raparperia paloina
  • 60 g sokeria
  • 60g vettä
  • 1 tl kanelia
  • 1 rkl perunajauhoja

1. Laita raparperi, sokeri ja vesi kulhoon esikypsennystä varten.
    Aseta 5 min/ 100 astetta/ suunnan vaihto / nopeus 2.
2. Kaada keitos laakean uunivuoan (vetoisuus n. 1,5 l) pohjalle.
3. Anna jäähtyä. Tarkista makeus, lisää tarvittaessa sokeria.
4. Ripottele perunajauho pintaan, sekoita hieman.


Muruseos:
  • 90 g täysjyvävehnäjauhoja
  • 20 g (0,5 dl) kaurahiutaleita
  • 20 g (3 rkl) sokeria
  • 60 g voita tai margariinia paloina

1. Laita muruseoksen aineet kulhoon.
    Aseta 10 s/ nopeus 5.
2. Ripottele muruseos raparperin päälle.
3. Paista 225 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia
    kunnes murupinta on saanut hiukan väriä.

Tarjoa haaleana tai kylmänä
vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti