perjantai 10. kesäkuuta 2011

Pinaattirisotto

    • 100 g parmesan- tai emmental-juustoa
    • 1 sipuli
    • 35 g oliiviöljyä
    • 250 g risottoriisiä
    • 100- 150 g valkoviiniä
    • 700 g kasvislientä
    • 150- 200 g pakastepinaattia tai tuorepinaattia*
    • (20 g voita)

      1. Lisää juusto kulhoon.  
          Aseta aika 10 s / nopeus 10. Siirrä juustoraaste toiseen astiaan ja huuhtele kulho.

        *Mikäli käytät tuorepinaattia.
      1. Keitä pinaatin lehdet reilussa vedessä. Kaada vesi pois.
      2. Lisää keitetyt pinaatin lehdet kulhoon.  
          Aseta aika 15 s / nopeus 5. Siirrä pinaattisilppu toiseen astiaan odottamaan.

      1. Lisää sipuli puolikkaina kulhoon. 
          Aseta aika 5 s / nopeus 5.
      2. Lisää oliiviöljy.
          Aseta aika 3 min / Varoma / nopeus1.
      3. Lisää risottoriisi.  
          Aseta aika 3 min  /100 astetta/ suunnan vaihto / nopeus 1.
      4. Lisää valkoviini.  
          Aseta aika 5 s / suunnan vaihto / nopeus 2.
      5. Lisää kuuma kasvisliemi ja pakastepinaatti tai pinaattisilppu. 

          Aseta aika 22 min / 100 astetta / suunnan vaihto / sekoita, keitä ilman mittalasia.

      6. Lisää juusto ja voi, sekoita lastaa apuna käyttäen.


      Vinkki:
      Voit vaihdella makusi ja mielialasi mukaan: 

      salviarisotto
      • lisää pinaatin sijaan 10 salvian lehteä hienonnettuna riisin sekaan keittovaiheessa. 

      rosmariinirisotto
      •  lisää pinaatin sijaan 2 rkl rosmariinia riisin sekaan keittovaiheessa






      Ei kommentteja:

      Lähetä kommentti