- 100 g parmesan- tai emmental-juustoa
- 1 sipuli
- 35 g oliiviöljyä
- 250 g risottoriisiä
- 100- 150 g valkoviiniä
- 700 g kasvislientä
- 150- 200 g pakastepinaattia tai tuorepinaattia*
- (20 g voita)
Aseta aika 10 s / nopeus 10. Siirrä juustoraaste toiseen astiaan ja huuhtele kulho.
*Mikäli käytät tuorepinaattia.
1. Keitä pinaatin lehdet reilussa vedessä. Kaada vesi pois.
2. Lisää keitetyt pinaatin lehdet kulhoon.
Aseta aika 15 s / nopeus 5. Siirrä pinaattisilppu toiseen astiaan odottamaan.
1. Lisää sipuli puolikkaina kulhoon.
Aseta aika 5 s / nopeus 5.
2. Lisää oliiviöljy.
Aseta aika 3 min / Varoma / nopeus1.
3. Lisää risottoriisi.
Aseta aika 3 min /100 astetta/ suunnan vaihto / nopeus 1.
4. Lisää valkoviini.
Aseta aika 5 s / suunnan vaihto / nopeus 2.
5. Lisää kuuma kasvisliemi ja pakastepinaatti tai pinaattisilppu.
Aseta aika 22 min / 100 astetta / suunnan vaihto / sekoita, keitä ilman mittalasia.
6. Lisää juusto ja voi, sekoita lastaa apuna käyttäen.
Vinkki:
Voit vaihdella makusi ja mielialasi mukaan:
salviarisotto
- lisää pinaatin sijaan 10 salvian lehteä hienonnettuna riisin sekaan keittovaiheessa.
rosmariinirisotto
- lisää pinaatin sijaan 2 rkl rosmariinia riisin sekaan keittovaiheessa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti