perjantai 10. kesäkuuta 2011

Välimerellinen pastasalaatti


  • 1500 g vettä
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 500 g esim. Penne-pastaa
  • 1 punasipuli
  • 100 g kuivattuja tomaatteja (öljyssä)
  • 300 g kesäkurpitsaa paloina
  • 2 paprikaa paloina
  • 150 g vihreää pestoa
  • 100 g balsamicoa
  • ( 40 g kuivattujen tomaattien öljyä)
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl pippuria
  • 1-2 kourallista rucolaa
1. Mittaa vesi kulhoon.
    Aseta aika 12 min / 100 astetta/ nopeus 1.
2. Lisää pasta ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan
    Aseta aika n. 9-12 min  / 90 astetta/ suunnan vaihto/ nopeus 1.
3. Kaada pasta lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä.
4. Lisää punasipulin puolikkaat ja aurinkokuivatut tomaatit kulhoon.
    Aseta aika 3 s / nopeus 5. Siirrä erilliseen astiaan.
5. Lisää kulhoon kesäkurpitsa ja paprika.
    Aseta aika 5 s / nopeus 4, auta lastalla.
6. Kaada pasta ja vihannekset tarjoiluastiaan.
7. Mittaa pesto, balsamico, öljy ja mausteet kulhoon.
    Aseta aika 10 s / nopeus 3.
8. Kaada salaatinkastike pestovihannesten päälle, anna tekeytyä jääkaapissa tunnin ajan.
9. Lisää pesty rucola vähän ennen tarjoilua.

Tarjoa grillattujen liha- tai makkararuokien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti