lauantai 11. kesäkuuta 2011

Skonssit



9 kpl
  • 4 dl vehnänjyviä tai täysjyvävehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl sokeria
  • 1/2  tl suolaa
  • 50 g voita tai marg. paloina
  • 2 dl kylmää maitoa tai piimää
  • 1 dl kuivattuja hedelmiä tai pähkinöitä
voiteluun
  • 1 keltuainen ja 1/2 dl maitoa
1. Jos käytät vehnänjyviä, mittaa jyvät ja kuivahedelmät tai pähkinät kulhoon.  
    Aseta aika 30 s / nopeus 10.
2. Lisää loput aineet kulhoon.  
    Aseta aika 3 min / sulje kansi / tähkä.

Kumoa taikina leivonta-alustalle ja taputtele n. 3 cm paksuiseksi levyksi.
Ota mittalasilla, jonka reunan olet pyöräyttänyt jauhoissa, taikinasta leipäsiä ja laita pellille.  
Voitele  kananmunamaitoseoksella ja paista 200 asteisessa uunissa n. vartti.

Tarjoile skonssit lämpöisinä tai saman päivän aikana.
Pintaan voit halutessasi ripottaa tomusokeria (kts. perusresepti).
Skonssi halkaistaan ja voidellaan skottilaisittain voilla ja marmeladilla,
tarjoillaan teen kera.

Skonssit voi tuoreena pakastaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti