9 kpl
- 4 dl vehnänjyviä tai täysjyvävehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl soodaa
- 1 tl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 50 g voita tai marg. paloina
- 2 dl kylmää maitoa tai piimää
- 1 dl kuivattuja hedelmiä tai pähkinöitä
- 1 keltuainen ja 1/2 dl maitoa
Aseta aika 30 s / nopeus 10.
2. Lisää loput aineet kulhoon.
Aseta aika 3 min / sulje kansi / tähkä.
Kumoa taikina leivonta-alustalle ja taputtele n. 3 cm paksuiseksi levyksi.
Ota mittalasilla, jonka reunan olet pyöräyttänyt jauhoissa, taikinasta leipäsiä ja laita pellille.
Voitele kananmunamaitoseoksella ja paista 200 asteisessa uunissa n. vartti.
Tarjoile skonssit lämpöisinä tai saman päivän aikana.
Pintaan voit halutessasi ripottaa tomusokeria (kts. perusresepti).
Skonssi halkaistaan ja voidellaan skottilaisittain voilla ja marmeladilla,
tarjoillaan teen kera.
Skonssit voi tuoreena pakastaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti